Srbijagas otpisao zastarela potraživanja i najavio da više neće biti oprosta dugova

Tekst objavljen: 27.01.2023 15:10        

Srbijagas doneo je odluku, na sednici Nadzornog odbora, o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza iz evidencije u poslovnim knjigama preduzeća sa stanjem sa kraja novembra

Srbijagas otpisao zastarela potraživanja i najavio da više neće biti oprosta dugova

Sa sednice Nadzornog odbora Srbijagasa je poručeno da to javno preduzeće nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima. Predsednik Nadzornog odbora Muamer Redžović, u vezi sa procenom rizika naplate potraživanja, istakao je da u otežanim uslovima poslovanja, kada se ima u vidu to da sve obaveze moraju da se plate, Srbijagas nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima.

On je dodao da cilj preduzeća mora da bude da se otpis potraživanja u narednom peridu svede na najmanju moguću meru. Nadzorni odbor doneo je i odluku o usvajanju rezervisanja za sudske sporove. Na sednici je usvojen Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana, odnosno o njihovom vrednovanju, kao i Izvešta o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i dugoročnih potraživanja na kraju godine.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj stručne komisije u vezi sa sagledavanjem odstupanja tržišnih vrednosti nekretnina, postrojenja, opreme i investicionih nekretnina i nematerijalne imovine u odnosu na njihovu knjigovodstvenu vrednost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com