Šta je otvoreno na Dan primirja? Evo spiska svih dežurnih objekata i institucija

Danas 11. novembra, u Srbiji se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, državni praznik zastupljen u svim zemljama-potpisnicama sporazuma.

Izvor: Telegraf

Ilustracija: Depositphotos/dimmushka

Ilustracija: Depositphotos/dimmushka

Iako u globalu neradan dan u Srbiji, to nije slučaj za sve zaposlene i sve objekte i institucije. U nastavku je detaljan spisak svih relevantnih objekata koje građani Srbije posećuju svakodnevno, a koji govori o njihovom radnom vremenu u petak, 11. novembra.

Trgovinske i zanatske radnje će, uglavnom, biti otvorene, sa akcentom na tržne centre koji će raditi uobičajeno: dakle, od 10h do 22 sata.

Aviv park Zvezdara, Ada Mall, BEO Shopping Center, Beteks Shopping Center, BIG Fashion, BIG Rakovica, Galerija Belgrade, Delta City, Zemun park, Immo Outlet centar, Mercator centar, Rajićeva Shopping Center, Stadion SC, Stop Shop, SC Karaburma, Ušće SC.

Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće po “vikend-šemama“.

U petak, 11. novembra 2022, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, najmanje od 9h do 12h, piše danubeogradu.rs.

Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni (ali, po običaju, najverovatnije će raditi).

Benzinske stanice na državnim putevima 1. i 2. reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20h.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, dodaje se u informaciji.

Maloprodaja

Svi Univerexport objekti će u petak, 11. novembra 2022. godine, na dan obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, raditi prema redovnom radnom vremenu, navedeno je na zvaničnom sajtu.

Kada je reč o Lilly prodavnicama, one će uglavnom raditi skraćeno, od 9h do 17 sati, izuzev onih u tržnim centrima koje će raditi regularno. Dežurne apoteke rade 00-24h u Beogradu u Krušedolskoj 1 i u Pančevu u Dimitrija Tucovića 1a.

Svi Lidl objekti će 11. novembra raditi regularno, širom Srbije, prenosi Telegraf.

Takođe, dm-drogerie markt Srbija objekti će 11. novembra raditi uglavnom skraćeno – do 18 časova, dok će radnje u šoping molovima, kao što smo već pomenuli, biti otvorene standardno.

Javni gradski prevoz

U petak, 11. novembra, na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjeni redovi vožnje za subotu.

Vozila na minibus ekspres linijama neće saobraćati tog dana, osim na liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom “Nikola Tesla“), na kojoj će biti primenjen red vožnje za radni dan, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Parkiranje

JKP “Parking servis“ Beograd neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u petak, 11. novembra.

Istog dana biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51, kao i u Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP “Beogradske pijace“, u petak, 11. novembra 2022, radiće uobičajeno:

Zelene pijace i pijaca cveća “Krnjača“ radiće od 6h do 19 sati, pijaca “Palilula“ od 7h do 21 časa, OTC će raditi od 8h do 16h. Garaže i parking prostori koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Veletržnica Beograd će raditi, uobičajeno, 24 časa.

Dežurne apoteke u Beogradu

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika, 11. novembra.

Sveti Sava, Nemanjina 2

„Prvi maj“, Kralja Milana 9

„Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30

„Zemun“, Glavna 34

„Gornji grad“, Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Pošte

U petak, 11. novembra 2022, radiće dežurne pošte u Beogradu (i u svim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 61 pošta u Srbiji).

U Beogradu, Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu „Nikola Tesla“, rade uobičajeno non-stop.

Radiće i druge dežurne pošte i pošte u tržnim centrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com