ŠTRAJK OSOBLJA ZAUSTAVIO AVIOSAOBRAĆAJ U BERLINU Svi letovi na aerodromu BER otkazani: Zaposleni traže povećanje plata

Svi letovi na aerodromu BER u Berlinu danas su otkazani zbog jednodnevnog štrajka osoblja koje traži povećanje plata, saopštio je operater.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Markus Mainka / shutterstock

Oko 300 poletanja i sletanja sa gotovo 35.000 putnika bilo je prvobitno planirano za danas.

Blic preporučuje

Štrajk je počeo oko 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu, preneo je Rojters.

Sindikat Ver.di pozvao je aerodromsko osoblje u zemaljskim službama, vazduhoplovnom obezbeđenju i aerodromskoj kompaniji da štrajkuju zbog nedovoljnog napretka u tri paralelna razgovora o povećanju plata.

BER aerodrom u Berlinu

Foto: Markus Mainka / shutterstock

BER aerodrom u Berlinu

Predstavnik sindikata Enriko Ruemker rekao je da je aerodromska kompanija u okviru pregovora ponudila rok od 24 meseca za povecanje plata za tri odsto 1. juna i za još dva odsto 1. maja sledeće godine.

Ruemker je rekao da je ta ponuda neprihvatljiva s obzirom na stopu inflacije i da plata nije povećavana mnogo godina.

Nemačka vlada se sprema da danas objavi godišnji ekonomski izveštaj, a izvor je rekao za Rojters da je nacrt izveštaja predviđena inflacija od šest odsto ove godine i 2,8 odsto za 2024.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com