Štrajkovi u francuskim rafinerijama nafte se nastavljaju

PARIZ –

Štrajkovi u francuskim rafinerijama i skladištima nafte biće nastavljeni danas, rekli su Rojtersu predstavnici sindikata CGT u kompaniji TotalEnerži i Eso Francuska, podružnici američkog naftnog diva EksonMobajla.

Štrajkovi su pojačali pritisak na vladu predsednika Emanuela Makrona, koja se već suočava s nezadovoljstvom javnosti zbog inflacije i povećanih računa domaćinstava.

gorivo, nestasica, cene, benzin, nafta, derivati, pumpa, resursi, vozaci, redovi, pixabay

“Obustava rada će biti nastavljena”, rekao je zvaničnik CGT-a u TotalEneržiju, dan nakon što je uprava francuske kompanije ponudila da pokrene razgovore o platama u nastojanju da okonča radni spor koji traje već oko dve nedelje.

Iz sindikata su naveli da treba interno da se konsultuju o ponudi TotalEneržija za otpočinjanje pregovora o platama.

Drugi zvaničnik CGT-a izjavio je da će se štrajk takođe nastaviti u dve rafinerije Eso Francuska pre razgovora sa menadžmentom zakazanih za kasnije tokom dana.”Još uvek nemamo nikakvu potvrdu da će se ovaj sastanak održati”, rekao je sindikalni funkcioner.

Portparolka kompanije Eso Francuska rekla je Rojtersu da će sastanak biti održan u kasnijim prepodnevnim satima i da će u njih biti uključeni predstavnici sva četiri sindikata koja su aktivna u kompaniji.

Skoro trećina francuskih benzinskih stanica imala je u nedelju probleme sa snabdevanjem najmanje jednom vrstom goriva, u odnosu na 21 odsto dan ranije, prema vladinim podacima.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com