Sve o novčanoj pomoći za mlade na jednom mestu – obelodanjen datum, poznati i uslovi

Mladi od navršenih 16 do 29 godina dobiće po 5.000 dinara od države pred Novu godinu.

Izvor: Blic

Foto: Maja Marjanovic/Shutterstock

Foto: Maja Marjanovic/Shutterstock

Da bi im novac “legao” na račun poterbno je da se za to prijave. Link za prijavu biće otvoren od 1. decembra u ponoć i prijava na na sajtu Uprave za trezor će trajaće do 15. decembra, piše Blic.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

“Država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije” – rečeno je u Ministarstvu finansija.

Kako se prijaviti?

Prijava će biti kao i ranije, a to je izgledalo ovako.

U prijavi na portalu https://idp.trezor.gov.rs/ potrebno je navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 5.000 dinara.

Ukoliko lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a država će u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne.

Država je prošle godine u dva navrata uplatila mladima na račun po 100 evra. U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com