TAKSISTI U SRBIJI TRAŽE 20 ODSTO VIŠE CENE Ako do poskupljenja dođe ovo će biti NOVI CENOVNIK, a evo i koliko će koštati “start”

Savez auto-taksi udruženja Srbije uputio je zahtev Sekretarijatu za javni prevoz za poskupljenje cena taksi usluge za 22,4 odsto.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

taksi

Foto: shutterstock

taksi

Kako se saznaje, ukoliko dođe do povećanja, start bi umesto sadašnjih 220 dinara bio 270, prva tarifa umesto 80 bila bi 96, a druga bi skočila sa 100 na 116 dinara po pređenom kilometru. Treća tarifa bila bi umesto 160 sada 192, a sat čekanja bio bi skuplji za 300 dinara, umesto 900, iznosio bi 1.200.

Kako je za Novosti istakao predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić, sa sekretarijatom je već obavljeno nekoliko razgovora, pa ni dogovor o novim cenama taksi usluge nije daleko, moguće i do kraja godine, pišu Novosti.

Taksisti ove zahteve potkrepljuju činjenicom da je trenutna inflacija u zemlji 14 odsto, ali i da im je od pređašnjeg poskupljenja, početkom ove godine, ostao zaostatak od 24 odsto.

(Izvor: Novosti)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com