Тамара Вучић: Жене су стубови друштва, наша снага је у суптилности и стрпљењу

уторак, 09.07.2024,  18:42 -> 18:52

Извор: Танјуг

Супруга председника Србије Тамара Вучић поручила је, на скупу истакнутих жена различитих професија у Каиру, да су жене стубови друштва и да је њихова снага, између осталог и у суптилности и стрпљењу.

Тамара Вучић је учествовала на догађају који је у Каиру окупио истакнуте жене различитих професија, које су поделиле своја размишљања и искуства на тему оснаживања жена.

“Жене су стубови друштва, жене су носиоци животне силе по природи, као мајке и обновитељке људског рода. Верујем да је наша снага у нашој суптилности, у хармонији, мудрости, стрпљењу. Мао Це Тунг је рекао да жене држе пола неба, ако томе додамо чињеницу да жене чине пола светске популације, бар толико права имамо да учествујемо у процесу доношења одлука, да дамо свој допринос изградњи мира и стабилности и креирању бољег света”, поручила је Вучић.

Упознала је присутне са изванредним женама из српске историје, од Милице Хребељановић, Милунке Савић до Драге Љочић.

Догађај је организован у оквиру Hope Giver Campaign, а модератор мастеркласа је била члан Унескове групе “Уметници за мир” Жиле-Клара Кесу, а поред супруге председника Србије, говорили су и аустралијски филмски продуцент и сестра Илона Маска, Тоска Маск, бивши шеф департмана Унеска за промоцију културне баштине Соња Рамзи, менаџер у Светској здравственој организацији Изабел Вахсмут, директорка “Sharjah City for Humanitarian services” Мона Абдул Карим Ел Јафеи, председница Удружења египатских жена и директорка Арапске академије лидерства Манал Ел Абси и краљица Баква-Лунту племена Диамби Кабутусуила.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com