TOP 10 OSTRVA ZA RAD NA DALJINU Na jednom vam dnevno treba manje od 2.000 dinara

Mnogi od onih koji su iskusili rad na daljinu – više se ne bi vraćali na “staro”.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Britanija trenutno testira i radnu nedelju od 4 dana, a zaposleni uključeni u ovaj pilot projekat kažu da vide pozitivne efekte produženog vikenda: srećniji su, produktivniji, zdraviji.

Možda vas zanima

Stoga, ako vam branša koju ste izabrali to dozvoljava, možda nije loše da se oprobate u radu na daljinu. Blumberg predlaže popularne karipske destinacije kao što su Kurasao, Aruba i Jamajka, poznate po svojim sjajnim plažama, prenosi Telegraf Biznis.

To su ujedno i tropska ostrva koja nude neke od najboljih životnih uslova i ponuda, za novac koji digitalni nomadi treba da izdvoje, kako bi neko vreme živeli tamo.

Listu najpopularnijih ostrva za digitalne nomade napravila je softverska kompanija Zenefits, posvećena oblasti ljudskih resursa. Zapravo, popisano je čak 50 ostrva, na osnovu sedam kriterijuma: stanovništvo, prosečna temperatura, brzina interneta, cena smeštaja, prosečni dnevni budžet, lakoća dolaženja na ostrvo (iz SAD) i “stvari koje treba uraditi i videti”.

Foto: shutterstock

Holandsko-karipsko ostrvo Kurasao zauzelo je prvo mesto na listi 10 najboljih za rad na daljinu, sa prijatnim prosečnim temperaturama u godini i brzinom WiFi mreže koja je iznad američkog proseka. Mimo konteksta posla, tu su i netaknute plaže ušuškane u uvalama, kao i nacionalni park gde turisti mogu da gledaju kako kornjače polažu jaja.

Tajlandski Ko Pa Ngan je još jedna idealna lokacija za rad na daljinu, i treba istaći da je tu svoje mesto pronašao velnes rizort The Sanctuary, izgrađen 1991. Na ovom ostrvu, turista u proseku dnevno potroši 17 dolara (oko 1.960 dinara), ne računajući smeštaj.

Na trećem mestu je Fernando de Noronja (Brazil), zatim Uskršnje ostrvo, udaljeno 3600 km zapadno od Čilea, potom Aruba, Sveta Lucija, Veliki Kajman, Mali Kajman, Morea (poznato i kao Magično ostrvo), i na kraju – Jamajka, prenosi Telegraf Biznis.

Kako rad od kuće ostaje norma, a kompanije nude fleksibilnije uslove, radnici sada više nego ikad žele da se upute u inostranstvo radi promene okruženja. Kao odgovor na to, neke zemlje su usvojile različite mere radi privlačenja ove grupe radnika.

Indonezija, recimo, razmatra specijalnu vizu za radnike na daljinu, a Tajland nudi poreske olakšice za one koji bi tamo radili na duže staze.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com