U Novom Sadu danas Dan dobavljača – metal, guma, plastika, elektronika

NOVI SAD –

Dan dobavljača u sektorima metala, gume, plastike i elektronike okupio je u novosadskom Master centru 86 kompanija i stranih investitora iz zemlje, regiona i Evrope. U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine učesnici su zakazali više od 500 direktnih sastanaka u cilju ulaska u dobavljačke lance većih kompanija.

audio icon

Dan dobavljača održan je u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, sa početkom u devet sati.

novosadski, sajam

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević rekao je da dobar odziv privrednika potvrđuje da je organizovanje susreta dobavljača i potrebno i korisno.

Okupljanje dobavljača veoma je važno za ostvarivanje novih kontakata i poslovnih aranžamana, kazao je za Radio Novi Sad Dejan Nojković, zamenik generalnog direktora kompanije Elmed iz Temerina, koja je i generalni sponzor ovog poslovnog skupa.

Tomaž Zoza, komercijalista iz slovenačke firme MAHLE Electric Drives iz Nove Gorice, prvi put je na novosadskom skupu dobavljača i zakazao je, kaže, brojne B2B sastanke sa privrednicima iz Vojvodine.

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški istakao je značaj ovakvih skupova za razvoj malih i srednjih preduzeća, dodajući da takav preduzeća čine okosnicu privrede, zbog čega imaju i finansijsku podršku Pokrajine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com