U PETAK JE NERADNI DAN Do kraja godine ima još državnih praznika, a 2023. praznovaćemo čak 20 dana

Do kraja godine brojimo sitno, a mnogi se raduju dolazećem petku koji se u Srbiji praznuje neradno. Mnogi su već isplanirali produženi vikend, neki će početi da odmaraju već sutra, a mnogi kalkulišu i kada dolaze novi neradni dani.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Državni praznik Dan primirija u Prvom svetskom ratu obeležava se u petak 12. novembra, Ovo je praktično poslednji neradni dan u ovoj godini, ukoliko izuzmemo 25. decembrar kada Katolici praznuju Božić.

.

Foto: screenshot

.

Praktično prvi neradni dani očekuju nas naredne godine, za Novu godinu 1. 2. i 3. januara, a posle njih 7. januara kada se obeležava Božić koji je takođe neradan dan. U 2023. godini očekuju nas dvadesetak neradnih dana. Praznovaćemo i u januaru, a onda i u februaru, aprilu….

neradni dani 2023

Foto: Paragraf.rs / screenshot

neradni dani 2023

Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji obeležavamo prekosutra je državni praznik koji pada na 11. novembar. Ovaj datum podseća na dan kada su 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, Sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. U Srbiji je ovaj praznik počeo da se obeležava u 2012. godini.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com