U SRBIJU DOLAZE NOVI TRGOVINSKI LANCI? Investitori vide našu zemlju kao najperspektivniju u regionu

Foto: V. Lalić / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

“Tržište maloprodaje u Srbiji je najperspektivnije u regionu i postoji prostor za dolazak novih trgovinskih lanaca.” To je u intervjuu za Novosti rekla ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

“Zajedno sa Vladom nastojimo da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvorimo ambijent za nove investicije u sektoru trgovine o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra “Lidla” u Lapovu”, navodi ministarka.

Kako je istakla, ministarstvo, zajedno sa Vladom, nastoji da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvori ambijent za nove investicije u sektoru trgovine, o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra “Lidla” u Lapovu, pišu Novosti i B92.

“Za razvoj tržišta maloprodaje podsticajno deluje i činjenica da je tokom protekle godine, uprkos pandemiji, ostvaren rast prometa u trgovini na malo od 4,3 odsto, koji je još bržim tempom nastavljen i u prvih sedam meseci ove godine i iznosi 11,9 odsto”, istakla je Matićeva.

Foto: Shutterstock, Oliver Bunić / RAS Srbija

U tom smislu, dodala je, očekuje se da trgovinski lanci koji posluju na našem tržištu obezbede još veću nacionalnu pokrivenost mreže, omoguće ulazak većeg broja domaćih dobavljača u svoje objekte i kroz povećanje produktivnosti podstaknu veću konkurenciju na tržištu Srbije.

Podsetimo, iz kompanije Lidl su ranije potvrdili planove izgradnje distributivnog centra te kompanije u Lapovu, na zemljištu površine 40 hektara. To je prethodno najavio predsednik opštine Lapovo Boban Miličić, kada je rekao da će distributivni centar imati 60.000 kvadrata, pišu Novosti i B92.

“Gradimo jedan logističko-distributivni centar, očekuje se da on bude jedan od najvećih na Balkanu”, kazao je tada Miličić.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com