UNICEF INVESTIRA 100.000 dolara za pokretanje STARTUP biznisa, mašinsko učenje jedan od uslova


Foto: M. Metlaš / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

UNICEF-ov Inovacioni fond će u narednom periodu investirati do 100.000 dolara u svaki startap koji prođe na njegovom konkursu. A da bi se kompanije kvalifikovale za ovaj vid finansiranja potrebno je da imaju potencijal da doprinesu čovečanstvu , kao i da koriste mašinsko učenje, nauku o podacima ili veštačku inteligenciju.

Potrebno je da kompanija bude registrovana u jednoj od zemalja uključenih u UNICEF-ov program, i da poseduje funkcionalni prototip sa otvorenim kodom, ili da je voljna da omogući pristup kodu.

Ovaj program finansiranja fokusiran je na tri oblasti delovanja.

Prva oblast je kreiranje platformi za personalizovane usluge, ili alata za automatizaciju procesa i odlučivanja.


Foto: Fondacija Petlja / RAS Srbija

U drugoj oblasti su alati kojima se optimizuje učinak sistema kako bi se obezbedila bolja dostupnost i realizacija usluga, kao i crpljenje novih uvida iz dostupnih podataka pomoću nauke o podacima, mašinskog učenja ili veštačke inteligencije. Prikupljanje i obrada podataka spadaju u treću oblast.

UNICEF-ov Inovacioni fond uspostavljen je specijalno da bi se finansirale tehnologije u povoju sa otvorenim kodom, koje mogu pomoći deci.

Osnovna motivacija Inovacionog fonda jeste da pronađe startape koje se bave najmodernijim tehnologijama – tako da UNICEF može da učestvuje na njihovom tržištu, obavesti se o ovim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za decu.

Ovo nije prvi takav konkurs, UNICEF već godinam na ovaj način pomaže razvoj tehnologija koje mogu doprineti unapređenju kvaliteta života dece.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com