Uskoro efikasnija i lakša isplata penzija: Potpisan dogovor o elektronskoj razmeni podataka Srbije i BiH

Dogovorom koji su potpisali predstavnici Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije i Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (FZMIO) Bosne i Hercegovine uređena je elektronska razmena podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja između dve zemlje, objavio je dans Fond PIO.

penzioneri 5

Foto: Miomir jakovljević / Ringier

penzioneri 5

Ovim dogovorom i tehničkim protokolom o elektronskoj razmeni podataka omogućava se efikasno sprovođenje Sporazuma i Administrativnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju iz 2003. godine.

Blic preporučuje

Svrha potpisanih dokumenata je i smanjenje administrativnih troškova, sprečavanje neosnovanih isplata penzija i drugih davanja iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i kontrola podataka koji su predmet razmene.

Dogovor su potpisali direktor Fonda PIO Relja Ognjenović i direktor Halil Subašić.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com