“Uskoro počinjemo sa izgradnjom domaćeg razarača PVO TF-2000”

Istanbul — Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će ta zemlja ubrzo početi sa izgradnjom domaćeg razarača protivvazdušne odbrane TF-2000.

Izvor: TRT

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Erdogan je danas posetio istanbulsko brodogradilište gde je govorio na ceremoniji upriličenoj povodom puštanja u rad prvog domaćeg i nacionalnog obaveštajnog broda turskih pomorskih snaga TCG Ufuk, prenosi TRT.

“Verujem da smo veoma dobro ušli u 2022. godinu realizujući jedan za drugim ključne projekte naše odbrambene industrije”, poručio je Erdogan.

Izrazio je želju da brod TCG Ufuk, za koji veruje da će doprineti učinkovitom izvršavanju sigurnosnih i obaveštajnih aktivnosti na moru, bude od koristi Nacionalnoj obaveštajnoj organizaciji.

Pojasnio je kako je prvi obaveštajni turski brod Ufuk izgrađen s nacionalnim inženjerskim sposobnostima.

“Ne želimo više nabavljati iz inostranstva. Do današnjih dana došli smo odlučno radeći od 2004. godine, kada smo rekli da će naši projekti biti domaći i nacionalni. Pogotovo u zadnjih 10 godina, događaji oko nas još jednom su nam pokazali da nacije koje ne mogu biti nezavisne u odbrambenoj industriji ne mogu s poverenjem gledati u budućnost”, naglasio je Erdogan.

Turski predsednik poručio je kako je uspeh Turske u oblasti odbrambene industrije postao vrlo važan izvor nade za potlačene narode i zajednice širom sveta.

Naglašavajući da se svake godine povećava broj zemalja koje koriste proizvode turske odbrambene industrije, Erdogan je nastavio:

“Naša zemlja je trenutno među 10 zemalja sveta koje mogu dizajnirati, graditi i održavati vlastite ratne brodove. Do sada smo izvezli 180 mornarskih platformi u 25 zemalja. Uskoro ćemo početi i sa izgradnjom našeg razarača protivvazdušne odbrane TF-2000”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com