VEĆ SUTRA UJUTRO PO 5.000 DINARA NA RAČUNIMA MLADIH Kreće isplata državne pomoći: Ko je prvi na listi

Svi mladi od 16 do 29 godina koji su se prijavili za novu državnu pomoć od 5.000 dinara mogu očekivati već sutra novac na svom računu. Isplata će trajati od 16. do 20. decembra. Prijava je počela 1. decembra i traje još danas. Svi koji se još uvek nisu prijavili mogu to uraditi na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Nenad Mihajlović, Dušan Milenković, Shutterstock / RAS Srbija

“Zakon koji reguliše ovo pitanje je stupio na snagu 20. novembra i taj datum se upravo uzima kao presečni kada je reč o tome ko ispunjava uslove za ovu pomoć”, objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

“Prijavljivanje je jednostavno, kao i ranije, broj lične karte i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uplatimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti”, kazao je Mali.

Naveo je nedavno i da je prve dve pomoći od po 100 evra primilo 1.060.000 mladih u Srbiji i da zato očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko.

Tri koraka do prijave

.

Foto: trezor.gov.rs / screenshot

.

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PODNOŠENJE PRIJAVE na koji treba da kliknete.

.

Foto: trezor.gov.rs / screenshot

.

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj imate račun. Ukoliko nemate već otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Zatim će vas sistem pitati da proverite podatke i potvrdite ih ukoliko su tačni.

Potom će vam se pojaviti obaveštenje da ste se uspešno prijavili.

Prijavilo se 942.000 mladih

Do danas se, za bespovratnu pomoć mladima starosti od 16 do 29 godina, prijavilo 942.000 mladih, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

– Još danas do ponoći možete da se prijavite za jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara, putem portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs. Do danas se prijavilo 942.000 mladih. Isplata kreće sutra, u petak 16. decembra. Nastavljamo da podržavamo naše gradjane, napisao je ministar u svojoj objavi na instagramu.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com