Velika potražnja za stručnjacima iz oblasti IT bezbednosti

Tekst objavljen: 30.01.2023 14:15        

Ukupan broj zaposlenih radnika u sajber-sigurnosti u 2022. ostao je relativno nepromenjen u odnosu na prethodne procene na oko 1,1 milion

Velika potražnja za stručnjacima iz oblasti IT bezbednosti

Nije došlo do usporavanja potražnje za radnicima koji se bave kibernetičkom sigurnošću uprkos masovnim otpuštanjima u tehnološkoj industriji, izveštava Axios.

Uz porast hakovanja i kibernetičkih napada, potrebni su kibernetički radnici i izvan tehnološkog prostora, s oglasima za posao u javnom sektoru koji su prošle godine porasli za 25 odsto. Firme su se godinama borile da popune uloge u sajber-sigurnosti, pa je lane na svakih 100 radnih mesta bilo 68 zaposlenih radnika. Manjak bi mogao da podstakne firme da popune otvorena radna mesta s početnicima, koji su tradicionalno imali problema s prodorom u industriju.

Ukupan broj zaposlenih radnika u sajber-sigurnosti u 2022. ostao je relativno nepromenjen u odnosu na prethodne procene na oko 1,1 milion, prema novim podacima Nacionalne inicijative za obrazovanje o kibernetičkoj sigurnosti pri Nacionalnom institutu za standarde i tehnologiju, trgovinske grupe CompTIA i jedne od njenih firmi – Lightcast.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U isto vreme, poslodavci su objavili 755.743 kibernetička slobodna radna mesta tokom cele 2022. godine, što je smanjenje za oko dva odstou u odnosu na 769.736 objavljenih između oktobra 2021. i septembra 2022. godine, kada su te grupe poslednji put prikupljale takve podatke.

Potražnja za sajber sigurnošću u javnom sektoru porasla je 25 odsto tokom 2022. godine s 45.708 oglasa za posao, stoji u izveštaju. Potražnja privatnog sektora porasla je za otprilike 21 odsto na oko 710.000 oglasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com