Vlada Srbije novom uredbom ukinula ograničenje cene jestivog ulja

Novom uredbom koju je usvojila Vlada Srbije cena jestivog suncokretovog ulja više nije ograničena.

ulje

Foto: Djordje Kojadinovic, Shutterstock / Robert Petrovic / RAS Srbija

ulje

„Maksimalna maloprodajna cena jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od jednog litra ne sme prelaziti 219,99 dinara“. Ovaj član trenutno važeće Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica je, odlukom Vlade – izbrisan iz nove uredbe.

Blic preporučuje

Cena su, tako, novom uredbom, ograničene samo za dve vrste brašna, i to u naredna tri meseca od dana stupanja na snagu (a to je dan po objavi u Službenom glasniku, koji u trenutku nastanka ovog teksta još nije objavljen).

Kilogram glatkog brašna tip T-400 i prema novoj uredbi koštaće maksimalno 84,7 dinara, dok će kilogram brašna tip T-500 u prodavnicama i dalje biti najviše 78,65 dinara.

Na sednici u četvrtak produženo je i ograničenje cena dizela i benzina za još mesec dana.

(Izvor: N1)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com