Vlada Srbije produžila odluke o cenama derivata i hleba i zabrani izvoza mleka

pumpa,, gorivo,, nis,

Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe.

Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana.

Vlada Srbije produžila je privremenu zabranu izvoz Evro dizela EN 590 za još sedam dana.

Vlada produžila ograničenu cenu hleba i zabranu izvoza mleka

BEOGRAD, 24. novembra (Tanjug) – Vlada Srbije produžila je još tri meseca cenu hleba “Sava” od 53,5 dinara, a do Nove godine produžila je zabranu izvoza mleka.

Vlada je usvojila danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Odluku o zabrani izvoza mleka Vlada je donela da bi sprečila nestašicu mleka i proizvoda od mleka, a odluka će se primenjivati od 1. do 31. decembra.

Vlada je na današnjoj sednici donela i Zaključak o prihvatanju donacije Slovačke – vakcine protiv COVID-19.

U pitanju su vakcine Pfizera i BioNTeća, koje je Vlada Slovačke, s obzirom na tradicionalno prijateljske i bliske odnose uputila Srbiji.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com