Vučić: Rekonstruisani put Studenica – Rudno važan za manastir i meštane, uloženo šest miliona evra (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izgradnja puta Stedenica-Rudno koštala šest miliona evra, dodajući da je država to mogla da uradi, jer je danas u boljem stanju nego što je ikada bila i hoće da ulaže i pomogne svakom svom delu.

vucic,, studenica,, rudno,

Država je u boljem stanju nego što je ikada bila, ulaže se svuda

“Srećan sam što sam ovde. Dali smo ne mali novac za put Studenica – Rudno. I srećan sam što smo to uradili, jer je bilo pitanje trenutka kada će neko da strada prelazeći most. Oko šest miliona evra je to koštalo i nema za to nikakvog ekonomskog opravdanja. Ne postoji taj koji će vam reći da je to bilo pametno ulaganje. A ja mislim da je bilo pametno ulaganje zato što je ulaganje u vas koji živite ovde na Goliji, Studenici, Rudnom”, rekao je Vučić obraćajući se meštanima.

On je najavio da će se brzo nastaviti sa ulaganjima i ka Nikoljači, ali je poručio meštanima i da se zapitaju zašto to nije urađeno 30,40, 50 godina, i podvukao da je to urađeno zato što je sada država u boljem stanju nego što je ikada bila.

Kraljevo će dobiti dijagnostički centar, imaće sa svih strana autoput

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će radovi na izgradnji dijagnostičkog centra u Kraljevu početi do kraja ove godine ili u martu sledeće.

“Jesmo obećali dijagnostički centar i uradićemo ga. Samo što ne možete u istom trenutku da imate novac za sve. Ali da, uradićemo ga i da li ćemo početi to ove godine ili u martu sledeće godine, napravićemo. Ne moraju ljudi u Kraljevu da brinu”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u mestu Rudno na Goliji, gde je obišao rekonstruisani put Studenica – Rudno.

Istakao je da će Kraljevo isto tako dobiti i autoput do Čačka.

“Kao što već projektujemo brzu saobraćajnicu Kraljevo – Raška – Pazar. Kao što će do Kraljeva, Vrnjačke Banje i Trstenika i Kruševca da dođe autoput. Tako da gde god da krenete iz Kraljeva na koju god stranu sveta imate autoput. Kao što imate i aerodrom sad u Lađevcima i biće još linija odatle. Kao što sad ima ponovo i poneka fabrika, a treba da vidimo i za zatvoreni bazen u Kraljevu”, naveo je Vučić.

Naglasio je da ima puno projekata i mnogo važnih stvari koje će biti urađene, za šta je potrebno i mnogo para.

Na pitanje novinara da li će kao neko ko je pomogao u osnivanju Sabora violinista Srbije u Pranjanima ove godine biti domaćin i otvoriti tu manifestaciju u avgustu, Vučić je upitao kada će biti ta manifstacija i rekao da će ako ne bude na nekom putu ili ne bude imao neke važne obaveze gledati da dođe na otvaranje.

“Ako je 16, 17. i 18. avgust, nadam se da ću moći. Nemoj da me držite za reč”, rekao je Vučić.

“Biće u još boljem, ukoliko budemo uspeli da izbegnemo sve teškoće i sve prepreke koje nam se na putu nalaze, sve one koji bi da Srbiju na različite načine uvlače u nemirne vode, samo da sačuvamo mir svojim znanjem, svojom sposobnošću, svojim radom, uspećemo sve to da izgradimo i da rešimo pitanje i vodovoda i kanalizacije, da rešimo ona pitanja koja su u mnogim najrazvijenim zemljama odavno rešena, a za koje smo mislili da su samo laži političara pred izbore”, naveo je Vučić.

Vučić je zamolio meštane da veruju svojoj državi i da je poštuju, poručujući da država hoće da ulaže i da pokaže da brine za ljude.

Zahvalio im je što su ga dočekali na lep način i poručio da veruje u snagu i stabilnost srpske države, i da se očuva mir i stabilnost, dodajući da živimo u svetu u kome se to ne podrazumeva.

“Plašim se da će stvari biti još lošije, još teže i vidim da su se zakačili za nas, od Veslija Klarka i američkog predsednika Bajdena, koji priča o Balkanu i onome što se zbivalo 99. godine. Moje je samo da im kažem da mi nikoga ne diramo, da nikoga nećemo da diramo, ali da Srbija neće ikada više biti bilo čiji plen kao što je bila 99. godine”, poručio je Vučić.

Vučić je podvukao da je Srbija danas ozbiljna, odgovorna, da želi mir, ali nikome na svetu neće dozvoliti da ugrozi slobodu našeg naroda i slobodu naše otadžbine.

Vučić je u selu Rudnu razgovarao sa meštanima, a jedan od njih Milovan Jevremović zahvalio je na urađenom putu Studenica- Rudno i istakao da put znači meštanima, da ostanu u tom kraju. Žitelj sela Biljići je zamolio Vučića da se uradi put do sela, na šta je predsednik odgovorio da će, koliko danas, nadležni otići da snime taj put, da vide u kakvom je stanju.

Jedan meštanin ga je zamolio da se uradi još jedan lokalan put, na šta je Vučić zamolio nadležne da zabeleže. Od fudbalskog kluba “Mineral 2015” dobio je na poklon fudbalski dres sa svojim prezimenom. Pre obilaska puta Vučić je obišao i manastir Studenica. Sa predsednikom Vučićem u selu Rudno su i ministri Irena Vujović, Aleksandar Martinović, Husein Memić.

Predsednik je naveo da je put važan kako bi i svi ostali koji dolaze mogli da vide Studenicu.

vucic,, studenica,, put,

“Želimo da pokušamo na svaki mogući način da utičemo na ljude, da saznaju više o svojoj prošlosti, o svojoj istoriji, o svojoj budućnosti u krajnjoj liniji i verujem da će to biti nešto dobro za nas. Hoću da zahvalim od srca na divnom gostoprimstvu i na tome što sa puno pažnje i ljubavi održavate jednu od naših najvećih svetinja.

Predsednik je rekao da su možda dvojica igumana od poslednjih 60 godina toliko uradili za manastir, u koje ubraja i oca Tihona, kao možda i najvećeg i najvažnijeg.

studenica, manastir

“Uradili su mnogo za studenički kraj, ne samo za Studenicu, i privukli mnogo ljudi. Mi nismo imali ekonomsko opravdanje, da budem sasvim iskren, da radimo put do manastira, jer prođe jedan ili nijedan automobila za pola sata, a do Rudnog još manje. Ali je to važno da nam ostane narod na svojim ognjištima”, rekao je Vučić.

Na putu Studenica – Rudno, napravljen je novi most preko reke Brevine, na mestu starog mosta, koji je u julskim poplavama prošle godine teško oštećen.

Studenica je posebno mesto, na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost

Predsednik je poručio da je Studenica posebno mesto, na kojem se prepliću srpska prošlost i budućnost. Vučića je dočekao iguman manastira arhimandrit Tihon i upoznao ga sa istorijatom i kulturnim i verskim znamenitostima manastira.

“Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti. Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save.

Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka”, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Kao i Studenica, dodao je predsednik, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.

“Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke – da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze. Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo. Živela Srbija”, poručio je predsednik.

Novi most dug je 11,5 metara, a širok 5,5 metara i na njegovoj izgradnji su radili radnici JP “Novi Pazar Put”.

Saobraćaj je do izgradnje mosta privremeno saobraćao zahvaljujući privremenoj derivaciji koju je ovo preduzeće uradilo u novembru prošle godine, kada je sanirano i klizište u mestu Palež, prenosi RTS.

Izgradnja mosta i sanacija klizišta finansirana je iz budžeta JP Putevi Srbije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com