“Yandex” najavio otvaranje razvojnog centra u Srbiji

BEOGRAD –

Predstavnici globalne IT kompanije “Yandex” najavili su, u razgovoru s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, otvaranje razvojnog centra te kompanije u Srbiji, u kojem će biti zaposleno više od 800 inženjera koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima, saopštila je danas Vlada Srbije.

Brnabić je razgovarala je sa delegacijom kompanije “Yandex”, koju je predvodio šef odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov.

ana, brnabic, yandex, sastanak

Na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ta kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Brnabić je istakla u razgovoru da je Vlada Srbije otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

Kako se navodi, nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije “Luxoft”, najava otvaranja razvojnog centra “Yandex” i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti, navela je Brnabić.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com