Zabrana izvoza dizela EN 590 još sedam dana

gorivo, nestasica, cene, plin, dizel, benzin, nafta, derivati, pumpa, resursi, vozaci, redovi, pixabay

Vlada je usvojila Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme Dečije nedelje u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će na ovaj način biti ostvareni prihodi od oko 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje i opštine Karačabej u Turskoj, a saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com