ZAKEBERG ODLAZI SA TRONA? Silicijumska dolina i Volstrit vrve od glasina da će se povući sa čela Mete

Silicijumska dolina i Volstrit vrve od glasina i nagađanja o budućnosti kompanije Meta, i tvrdnje da je Mark Zakerberg dlučio da se povuče.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Alex Brandon / Tanjug/AP

Odluka, prema insajderskom izvoru, “neće uticati na metaverzum” i projekat vredan više milijardi dolara, koji je povukao Metu sa sobom pošto je kompanija zabeležila značajan pad profita ranije ove godine.

Blic preporučuje

Tokom godine, uprkos skepticizmu i zabrinutosti akcionara, Zakerberg je bio odlučan da agresivno nastavi sa svojim rizičnim planom o Metaverzumu – njegovom VR opkladom, za koju tvrdi da će se isplatiti na duge staze.

Inovator: Mark Zakerberg
Inovator: Mark Zakerberg

Prema izveštaju Fajnenšel tajmsa u oktobru, investitori su izrazili frustracije zbog Zakerbergovog plana da udvostruči ulaganja u Metaverse. Ovo je usledilo nakon oštrog otvorenog pisma Breda Gerstnera, čiji fond Altimeter Capital poseduje akcije Meta vredne stotine miliona dolara.

Otvoreno pismo jasno stavlja do znanja da Zakerberg gubi poverenje investitora i čak izlaže plan u tri tačke, koji uključuje:

“Ograničite ulaganje u metaverse / Realiti Labs na najviše 5 milijardi dolara godišnje.”

Ovo insajdersko curenje ima smisla u kontekstu ogromnog pritiska investitora. Vrlo je moguće da je Zakerbergov pokušaj da sebe smatra odgovornim za zadivljujuće performanse Metaverse-a – čije su akcije pale za preko 70 odsto u odnosu na vrhunac.

Dok dobijene informacije podvlače da ova ostavka neće imati uticaja na metaverzum, imalo bi smisla da ovo bude jednostavno PR potez, odnosno: Zakerberg nije podneo ostavku zbog metaverzuma, a starhuje se da planira da otpusti hiljade zaposlenih.

Foto: EPA/Yoan Valat, Shutterstock / RAS Srbija

Iako je izdržao slične pritiske više puta tokom godina, Metaverzovo precenjivanje javnog interesa za virtuelni bekstvo moglo bi da bude završnica Zakerbergove dugogodišnje vladavine.

(Izvor: The Leak)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com