Zdrava hrana sa naših planina među novim Čuvarkućama

Domaći proizvodi zaštićene robne marke „Zapis Tare“, Mlekare Spasojević iz Bajine Bašte, upisali su se među više od 900 „Čuvarkuća“ kojim su još jednom potvrdili vrhunski kvalitet i domaće poreklo sa obronaka planina Tare, Povlena i Zlatibora. Pravo na žig u okviru projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“ dobili su jogurt i kisela mleka, a u kompaniji ističu da će ih ovaj znak još više približiti kupcima.

Piše: Blic

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

zgrada

Foto: Ustupljene fotografije

zgrada

„Čast nam je i zadovoljstvo što smo uspeli da se izborimo sa mnogim izazovima i očuvamo kvalitet naše domaće sirovine, a ujedno održimo i kontinuitet u snabevanju naših kupaca kojima je svakako važno da imaju sigurnog dobavljača. Očekujemo da žig ’Čuvarkuća’ poveća vidljivost proizvoda na tržištu i time dodatno informiše potrošača da konzumira prirodnu hranu sa domaćim poreklom, što je i misija naše kompanije već 27 godina. S obzirom da to da projekat ’Stvarano u Srbiji’ podržava osnovne principe naše proizvodnje, nastavićemo da i ubuduće zajedno razvijamo očuvanje domaćih vrednosti u Srbiji“, rekla je Ivana Rakić, direktor prodaje.

Podseća da je Mlekara Spasojević porodična kompanija nastala 1995. godine i da je početni proizvodni kapacitet bio 40 litara mleka dnevno koje je otkupljivala iz svog najbližeg okruženja i preradjivala ga u gotove proizvode, najpre jogurt, a kasnije i kiselo mleko. Sa vizijom ulaganja u tehnologiju u mlekarskoj industriji i porastom potražnje za jogurtom javila se potreba da se proširi portfolio. Sav profit se konstantno ulagao u preduzeće i poboljšanje performansi, a poseban akcenat je uvek bio na kvalitetu proizvoda. Sistem kvaliteta ISO 9000:2001 uveden je 2003, a proizvodi Mlekare Spasojević na tržištu postali prepoznatljivi pod brendom Zapis Tare.Tri godine kasnije implementiran je i HACCP, objašnjava Rakić.

„Smatrajući da kvalitet proizvoda kojem težimo može nastati samo od odličnog planinskog mleka po hemijskom sastavu, po kojem je naš kraj poznat, konstantno smo radili na unapređenju i mikrobioloških karakteristika, kako bi očuvali sva prirodna svojstva koje mleko ima odmah posle muže. Porodica Spasojević je uvek vođena jednom idejom da svaki proizvod koji pravi bude isključivo od mleka iz naših krajeva, potpuno prirodan i da ga svaka porodica sa radošću konzumira. Kao veliki zaljubljenici svog kraja i njene čiste prirode, Mlekara Spasojević je uvela i sistem za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi reka Drina ostala čista i netaknuta“, dodaje ona.

Foto: Ustupljene fotografije

U poslovanju imperativ ove kompanije je da bude pouzdan partner i odgovorna prema svojim saradnicima, zaposlenima, kupcima, dobavljačima i poljoprivrednim proizvodjačima brinući o njima na domaćinski način i sa pažnjom dobrog privrednika.

Danas Mlekara Spasojević dnevno preradjuje oko 20.000 litara mleka ekstra i prvog kvaliteta isključivo sa planinskog područja Tare, Zlatibora i Povlena koji čine 93 odsto od ukupne otkupljene količine i sedam procenata sa predela doline reke Drine. Saradjuje sa oko 300 poljoprivrednih proizvodjača i zapošljava ima 65 stalno zaposlenih radnika. Svoj asortiman od oko 15 različitih proizvoda plasira na tržište Bajine Bašte,Užica, Zlatibora,Priboja, Prijepolja,Čačka, Gornjeg Milanovca,Valjeva,Loznice,Šapca,Malog Zvornika, Beograda ,Zrenjanina i Novog Sada.

Uz naš slogan „Hrana rodnog kraja“ prirodno se nadovezuje i novostečeni žig „Čuvarkuća“ pa očekujemo da će ga sa upehom poneti i naši drugi proizvodi, poručuje Rakić.

Projekat „Stvarano u Srbiji“ ušao je u treću godinu realizacije, najviše proizvoda prehrambene industrije, obeleženo je žigom „Čuvarkuća“. Znak nose i proizvodi građevinske, hemijske, tekstilne, metalske i elektro industrije, a očekuje se da se proširi i na našu kreativnu industriju i domaće stvaralaštvo, IT, nauku, turizam…

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com