Ginkel: Investicije SAD zavisiće i od spoljne politike Srbije

On je tako odgovorio, pred početak kongerencije posvećene unapređenju ekonomskih odnosa regiona sa SAD u Privrednoj komori Srbije, na pitanje novinara da li će američke investicije zavisiti od toga da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

džon, ginkel

“Svaka privatna kompanija donosi odluke na osnovu velikog broja faktora i žele da tamo gde posluju da postoji sigurno i stabilno okruženje i gde mogu da pretpostave da će uloženi novac doneti novu vrednost”, kazao je Ginkel.

Prema tome, kaže, privrednici i investitori obraćaju pažnju na različite i brojne signale koji im govore da li se nalaze na pravom mestu i da li će njihove investicije otići u pravom smeru.

Naglasio je da, kada je reč o onome što se dešava u Ukrajini, harmonizacija spoljne politike sa politikom EU ima uticaja na odluke investitora.

Zamenik pomoćnika ministra trgovine SAD za Evropu i Evroaziju Dejvid da Falko rekao je da je, što se tiče investiranja i mogućnosti investiranja u regionu, imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo, veoma važno da možemo da radimo zajedno.

“Vidim da su u Srbiji sprovedene reforme i da je vlada preduzela korake da ohrabri IKT sektor, a suočavamo se i sa potrebama da izađemo na kraj sa energetskom bezbednošću koja uključuje i diversifikaciju izvora energije”, naveo je De Falko.

Dodao je da dve zemlje rade na digitializaciji ekonomije, za šta je potrebno, pre svega, bezbedno okruženje.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com