Хоргош спреман на празничне гужве, без већих задржавања на прелазу

четвртак, 06.04.2023,  07:58 -> 08:53

Извор: РТС

Гужве уочи ускршњих празника очекују се на граничним прелазима у Западној Европи, посебно на прелазима са Мађарском. Шеф царинске испоставе на Хоргошу Синиша Антонијевић каже за РТС да су спремни за појачан промет саобраћаја.

Мађарска полиција саопштила је да ће гранични прелаз Бајмок-Бачалмаш од данас до 17. априла због ускршњих празника радити продужено – од седам сати до поноћи, док ће прелаз Бачки Виногради-Ашотхалом радити од седам до 22 часа. Прелаз са Мађарском – Хоргош празничне гужве дочекује са проширеним терминалима.

На Хоргошу се тренутно чека пет минута за улазак у Србију, а сат времена да би се изашло из Мађарске. Синиша Антонијевић изјавио је за РТС да Управа царина потпуно спремна за појачан промет саобраћаја на граничним прелазима, подсећајући да путници када дођу на прелаз морају да пријаве робу царинику.

“Имају право, без плаћања царине, да унесу је лични пртљаг. Држављани Србији су ослобођени плаћања царине за робу у вредности до 100 евра”, наводи Антонијевић, додајући да роба у вредности до 3.000 евра царини на лицу места, по скраћеном поступку.

Антонијевић каже и да је унос девиза у земљу слободан, али да треба да пријаве износ већи од 10.000 евра, док путници могу да изнесу до девизе у износу од 10.000 евра из земље.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com