Modni gigant LVMH prva evropska kompanija koja vredi više od 500 milijardi dolara!

Gigant luksuzne robe LVMH postao je u ponedeljak prva evropska kompanija koja je premašila tržišnu vrednost od 500 milijardi dolara.

Ilustracija: Louis Vuitton, Bernard Arnault

Foto: Zuma press / Vincent Isore / Profimedia

Ilustracija: Louis Vuitton, Bernard Arnault

Matična kompanija Louis Vuitton, Moet & Chandon i Hennessy, kao i brendovi uključujući Givenchy, Bvlgari i Sephora prodavnice, prijavili su rast prodaje u prvom kvartalu od 17 odsto ranije ovog meseca, što je više nego dvostruko očekivanja analitičara. Njegove akcije dostigle su rekordnu vrednost nakon rezultata.

Blic preporučuje

Ilustracija: Bernar Arno

Foto: IAN LANGSDON / EPA;

Ilustracija: Bernar Arno

Prihod 87 milijardi dolara

Prošle godine, kompanija je prijavila prihod od 79,2 milijarde evra (87,1 milijardu dolara) sa profitom od stalnih operacija od 21,1 milijardu evra.

Kompanija sa sedištem u Parizu rekla je da će imati koristi od ponovnog otvaranja Kine jer povratak putovanja vraća u igru za njih vrhunske potrošače.

Izvršni direktor LVMH-a Bernar Arno trenutno je najbogatija osoba na svetu, prema Forbsovom indeksu milijardera u realnom vremenu.

(CNBC)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com