Azijska tržišta u plusu. Indeksi u zaletu nakon pooštravanja kamata u Americi

Azijsko-pacifičke deonice porasle su u četvrtak nakon što je američka centralna banka podigla stope na najviši nivo u više od 22 godine, ostavljajući otvorena vrata za dalje pooštravanje.

Indeksi u plusu nakon rasta kamatnih stopa

Foto: Seth Wenig / Tanjug/AP

Indeksi u plusu nakon rasta kamatnih stopa

Japanski Nikkei 225 popeo se za 0,12 odsto, a Topix za 0,08% odsto U Južnoj Koreji, Kospi je porastao za 0,78 odsto, a Kosdaq je dodao 1,01 odsto.

Blic preporučuje

U Australiji je S&P/ASX 200 bio 0,79 odsto viši.

Hongkonški Hang Seng indeks trgovao se 0,95 odsto više u prvom satu trgovanja. U kontinentalnoj Kini, Shanghai Composite je porastao za 0,026 odsto, a Shenzhen Component je dodao 0,191 odsto.

Indeksi u plusu nakon rasta kamatnih stopa

Foto: shutterstock

Indeksi u plusu nakon rasta kamatnih stopa

Tokom noći u SAD-u, glavna merila su zatvorena mešovito s Dow Jones Industrial Averageom koji je zabeležio svoj najbolji pobednički niz od 1987, dok su S&P 500 i Nasdaq Composite dan trgovanja završili padom.

Fedov FOMC u sredu je podigao stopu sredstava za četvrtinu procentnog poena a na ciljani raspon od 5,25 odsto do 5,5 odsto. Sredina tog ciljanog raspona bila bi najviši nivo za referentnu stopu od početka 2001.

(Izvor: SEEbiz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com