Cene masti i čvaraka su jedna od glavnih tema na društvenoj mreži Fejsbuk jer se u grupi “Mi iz Paraćina” pojavila se objava jednog proizvođača mesa i domaćih mesnih prerađevina sa cenama proizvoda.
Naime, prema ovom cenovniku, šnicle od svinjskog buta i vrata koštaju 600 dinara po kilogramu, svinjsko meso – komadi platićete 550 dinara, dok je kilogram čvaraka 800 dinara.
Blic preporučuje
Kilogram kavurme, koju mnogi smatraju delikatesom, košta 300 dinara, a kilogram svinjske masti košta 400 dinara.
Kilogram suvog mesa 600 dinara
Cene mesa u Paraćinu su:
- suve kosti 1 kg 400 dinara
- rsuva ebra 1 kg 500 dinara
- suvo meso 1 kg 600 dinara
- slanina 1 kg 700 dinara
- pečenica 1 kg 700 dinara
- suvi vrat 1 kg 700 dinara
- dimljene kobasice 1 kg 600 dinara
U marketima u Beogradu prodimljena kobasica košta 900 dinara, na primer, suvi vrat je od 1.100 dinara kao i pečenica. Suva rebra koštaju 600 dinara, dok je svinjska mast znatno poskupela i košta od 470 do 630 dinara.
(Izvor: Kurir)