Putovanje se pretvorilo u košmar zbog nepažnje! Muškarac na godišnjem odmoru dobio račun od 16.413 evra

Biznis Vesti

Kako je ovaj muškarac na godišnjem odmoru dobio račun u iznosu 16.413 evra

Svako ko planira putovanje na odmor trebao bi se uvek informirati o svom odredištu za odmor.

mobilni telefon

Foto: Miomir jakovljević / Ringier

mobilni telefon

Nije važno samo šta se u nekoj zemlji može videti, istražiti ili doživeti. Troškovi su takođe važni, posebno treba da budete obavešteni o romingu.

Blic preporučuje

Roming je besplatan unutar Evropske unije. Međutim, treba napomenuti da nisu sve evropske zemlje deo EU. U Švajcarskoj, na primer, turisti moraju biti spremni na visoke cene rominga.

Austrijski portali pišu o slučaju Austrijanca koji je bio na odmoru u Švajcarskoj. Kupio je internet paket na nedelju dana, a kada ga je ponestalo, nije obraćao pažnju, pa je zvao, slao poruke i surfovao internetom. Inače, prema pravilima EU, u takvim slučajevima mora da se primeni ograničenje od 60 evra. Međutim, čovek se očigledno nije obazirao na odgovarajuće obaveštenje nešto posle ponoći nakon što je kupljeni „paket” istekao, a ni mehanizam nije funkcionisao sam od sebe.

Foto: Goran Šurlan / Ringier

Sve je rezultiralo računom u iznosu od 16.413,55 evra. Čovek je tada prekinuo odmor, vratio se u Austriju i pokušao da reši problem.

Prvo je kontaktirao dežurnu liniju svog provajdera usluga. Zatim se obratio Radnoj komori Gornje Austrije koja brine o zaštiti potrošača. Oni su tražili od internet provajdera da svede troškove na maksimalne troškove od 60 evra utvrđenih pravilima EU.

Na sreću po Austrijanca, mobilni operater je pokazao razumevanje i drastično smanjio račun.

(Izvor: Fenix magazin)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com