Samsung je upravo predstavio Galaxy Watch Ultra: Sve što treba da znate o njihovom najjačem satu

IT

Samsung predstavio Galaxy Watch Ultra

Pored Galaxy Z Fol6 i Galaxy ZFlip 6 Samsung je danas u Parizu predstavio i nove nosive uređaje Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra koji dobijaju Galaxy AI.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra

Foto: Ringier

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra

Oni podržavaju unapređenje digitalnog zdravlja, pružaju personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva a ključni faktor u ovom procesu je inovativni senzor. Poseban naglasak je na Galaxy Watch Ultra. Evo detalja sa Samsung premijere.

Blic preporučuje

Galaxy Watch7

Foto: Ringier

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra

Galaxy Watch7 omogućava detaljno praćenje više od 100 vežbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vežbi s Workout Routine. Sa funkcijom Race , mogu da uporede trenutne i prošle performanse vežbanja u realnom vremenu, a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition nudi detaljan “snimak” tela i kondicije, za sveobuhvatno razumevanje tela.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji. To znači da ima triput bržu središnju procesorsku jedinicu i 30% poboljšanu energetsku efikasnost aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom , čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika , čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Galaxy Watch7 biće dostupan u dve veličine, 40 i 44 milimetara u prečniku. Korisnicima će 40-milimetarska verzija biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će verzija od 44 mm biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj boji.

Foto: Ringier

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra

Galaxy Watch Ultra

Foto: Ringier

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra

Ono što je pak puno zanimljivije jeste Galaxy Watch Ultra. Uređaj prati nasleđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizualnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM . Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima .

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za merenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno meri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra takođe nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca , tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vežbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Foto: Ustupljene fotografije

Galaxy Watch Ultra

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vežbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve . Nakon vežbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada , za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch takođe garantuje čitljivost, čak i na direktnoj svetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije , odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vežbanju .

Galaxy Watch Ultra dostupan je isključivo s kućištem razmera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bele ili titanijum srebrne boje.

Inače, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com