Ovo su tri najposećenije i najpopularnije banje u Srbiji: Smeštaj nije skup, a ovo ih čini posebnim

Biznis Vesti

Ovo su tri najposećenije banje u Srbiji: Jeftin smeštaj nije sve što ih čini posebnim

Vrnjačka Banja, Sokobanja i Niška Banja važe za najpopularnije i najposećenije banje u Srbiji. Cene smeštaja nisu visoke, a pored toga što možete da izlečite mnoga oboljenja, građani mogu da uživaju u miru i divnoj prirodi.

.

Foto: Nenadmil / shutterstock

.

Ove banje su tokom sezone po posećenosti pretekle najpopularnije planine u Srbiji kao što su Kopaonik i Zlatibor. Evo po čemu su još posebne.

Blic preporučuje

Vrnjačka Banja

Kako je ranije rečeno iz HORES-a, Vrnjačka Banja važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Srbiji, a cena noćenja se kreće već od 2.300 dinara.

Vrnjačka Banja nalazi se na skoro tri sata od Beograda. Noćenje se kreće od 2.300 dinara za apartmanski smeštaj za dve osobe, dok cena u hotelskom smeštaju sa doručkom ide od 7.000 dinara.

Foto: Branko Janačković / Ringier

Šta može da ponudi Vrnjačka Banja?

Ovu banju neformalno nazivaju i Kraljicom banjskog turizma. Od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima, prelepim šetalištima sa 20 mostova, a svaki ima svoju posebnu priču.

Vrnjačka Banja ima mnogo sadržaja koji zanimljiv i za decu i za odrasle. Na raspolaganju vam je otvoreni bazen, brojna etno domaćinstva u blizini, Zoo vrt, a kako je banja omeđena Gočom, od nedavno je tu i Gočki ranč.

Sokobanja

U lečilištu ušuškanom između Rtnja i Ozrena traži se soba više. I domaći i strani turisti hrle u ovu oazu mira, gde se apartman može iznajmiti po prosečnoj ceni od 25 evra pa naviše. Ako imate sreće, u Sokobanji možete naći smeštaj i za 18 evra jer su takve smeštajne jedinice mahom popunjene.

Foto: shutterstock

Cene smeštaja su nešto veće tokom letnje sezone. Mogli bismo reći da je prosečna cena smeštaja u Sokobanji oko 30-35 evra za dve osobe, a najniže cena noćenja koje smo pronašli se kreću oko 18-20 evra.

Niška Banja

Niška Banja je jedno od najpopularnijih odmarališta u Srbiji. Jedna je od najstarijih banja koju Srbi vrlo rado posećuju. Cene noćenja u ovoj banji nisu visoke, čak odličan apartman može da se nađe po vrlo pristojnoj ceni.

Niška Banja je gradsko naselje koje pripada opštini Niš. Pored Banje Koviljače, Niška Banja spada u jednu od dve najrazvijenije banje u Srbiji. U proseku ostvari peko 100.000 noćenja godišnje.

Cene smeštaja u Niškoj Banji

Banjski turizam je izuzetno razvijen u ovoj južnoj banji, što se vidi i po bogatoj ponudi smeštaja. Mogu se naći sobe i apartmani u privatnim kućama, vilama, pansionima, a privatni smeštaj u Niškoj Banji je kategorije 2, 3 ili 4 zvezdice. Pristojan smeštaj trenutno može da se nađe po veoma niskoj ceni. Prosečna cena noćenja u apartmanu je 10 evra po osobi, dok sa doručkom košta 5 evra više. Od Niša je udaljena svega 9 kilometara, a od Beograda 250, pa je potrebno oko dva i po sata vožnje auto-putem.

Foto: Kostadin Kamenov / Ringier

Prema trenutno aktuelnim cenama u banjama u Srbiji, prenoćište u ovoj se može naći za 20 evra, i to za dve osobe, odnosno 10 evra po osobi. Ovaj smeštaj se nalazi u blizini centra Niške Banje, ima panoramski pogled, a gostima je na raspolaganju i kuhinja, vrt i veliko dvorište.

Druge ponude apartmana za dve osobe takođe su u ovom cenovnom rangu, a na cenu ne utiče mnogo opremljenost imajući u vidu da se i oni najluksuzniji sa najnovijim nameštajem izdaju za istu cifru.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com