Momirović: Od same akcije važnije domaće kompanije koje su temelj maloprodaje

Biznis Vesti

Momirović: Od same akcije važnije domaće kompanije koje su temelj maloprodaje

Ministar trgovine Tomislav Momirović obišao je maloprodajni objekat Univerexport u Novom Sadu u sklopu akcije „Najbolja cena“ i tom prilikom rekao da su od same akcije važnije domaće kompanije koje su temelj maloprodaje.

Blic

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

“Sjajno predstavljena ova akcija. Ono što je i važnije od same akcije je da imamo domaće kompanije koje šire svoje poslovanje i temelj su maloprodaje, a potrošač na kraju vidi samo trgovca. Ispod njih imamo jedan dugačak lanac koji moramo da čuvamo. Taj lanac mora da nastupa partnerski sa državom“, rekao je Momirović.

Ministar je dodao i da su u okviru akcije trgovine uspele da obezbede oko 30 odsto pojeftinjenja, a da je ovaj lanac otišao i korak dalje pa umesto 81 proizvoda u katalogu sniženih ima 95, te da može da se uštedi i do 20 hiljada dinara.

Predsednica Grupe Univerexport Vesna Vučurević istakla je da se svi proizvodi svakodnevno distriburiraju ka celokupnoj maloprodajnoj mreži, te da prehrambeni proizvodi sada imaju deset puta veću prodaju.

Foto: Ustupljene fotografije

.

“Podržavajući akciju ‘Najbolja cena’ Univerexport je odabrao 95 proizvoda iz kategorija prehrane, lične higijene i kućne hemije. Cene na svim ovim proizvodima su snižene na takav način da predstavljaju najniže moguće u odnosu na sve naše dosadašnje akcijske artikle”, kazala je Vučurević.

Ona je dodala i da su proizvodi 30 odsto jeftiniji, odnosno sedam odsto ispod dosadašnjih najnižih akcijskih cena.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da mu je drago što se grad odazvao akciji i da je sniženo oko 700 proizvoda u 2.500 maloprodajnih mesta.

“Mislim da imamo vrhunske podatke. Ovde se radi o stvarno premium radnji u Novom Sadu i akcija je osmišljena zbog ljudi sa slabijim primanjima, tako da je prodaja sigurno i daleko veća u drugim objektima”, rekao je Đurić.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com