Sada je i zvanično, Netflix ukida svoj najjeftiniji osnovni plan pretplate

IT

Netflix ukida svoj najjeftiniji osnovni plan pretplate

Netflix je objavio da će ukinuti osnovni plan u Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj. Najjeftinija pretplata bez oglasa će biti uklonjena, a korisnici će biti usmereni ka skupljem standardnom ili jeftinijem nivou, ali sa reklamama.

Netflix
Netflix

Ova odluka je potvrđena kroz finansijski izveštaj za drugo tromesečje, gde je kompanija otkrila da je promena prvo testirana u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kanadi. Korisnici iz više zemalja već su prijavili ovu promenu, koja sada postaje zvanična.

Osnovni plan koji košta 11.99 dolara u SAD je ukinut za nove korisnike, ali Netflix dozvoljava postojećim korisnicima da ga zadrže. Sada su takođe usmereni ka novom planu, gde je jeftinija opcija sa reklamama za $6.99.

Najjeftiniji nivo bez reklama sada košta 15.49 dolara (Standardni) ili 22.99 (premium, koji omogućava veći broj podržanih uređaja za gledanje, preuzimanje i strimovanje u 4K, gde je dostupno).

Netflix je otkrio još dve promene u svom kvartalnom izveštaju. Trenutno testira reklame koje se pojavljuju na ekranu pauze (samo za nivoe sa reklamama) i prestaje da meri uspeh po broju novih pretplatnika, već po regionalnom rastu prihoda.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com