Убијен командант Хезболахове елитне јединице; Нетанјаху: Циљеви су јасни, а акције говоре саме за себе

субота, 21.09.2024,  07:00 -> 07:03

Извор: РТС

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сукоб Израела и Хамаса – 351. дан. Командант Хезболахове елитне јединице Ибрахим Акил убијен је у нападу Израела на јужно предграђе Бејрута. Министарство здравља Либана саопштило је да је у нападу погинуло 12 људи, a рањено 66. Премијер Бенјамин Нетанјаху издао је кратко саопштење након убиства команданта Хезболаха у којем је изјавио да су циљеви Израела јасни и његове акције говоре саме за себе.

Убијен командант Хезболахове елитне јединице; Нетанјаху: Циљеви су јасни, а акције говоре саме за себе Убијен командант Хезболахове елитне јединице; Нетанјаху: Циљеви су јасни, а акције говоре саме за себе

Хезболах је именовао 14 припадника елитне терористичке групе убијених у јучерашњем израелском ваздушном нападу на либанску престоницу Бејрут, заједно са главним командантом Ибрахимом Акилом.

Елитна јединица Хезболаха објавила је смрт и Ахмеда Вахабија, још једног високог оперативца.

Претходно је објављена смрт Талеба Абдулаха, командант регионалне дивизије Наср; Мухамеда Насера, командант регионалне дивизије Азиз и Висам ал-Тавил, заменика шефа елитне јединице Радван.

Ибрахим Акил и Фуад Шукр, убијен у јулу, били су именовани као велике вође џихада.

Хезболах је именовао 497 чланова које је Израел убио током борби које трају од 7. октобра.

(Times of Israel)

Опширније Краће

Израел је убио команданта Хезболаха Ибрахима Акила и друге високе личности либанског покрета у ваздушном нападу на Бејрут обећавајући да ће наставити са војним акцијама док не буде у стању да обезбеди област око либанске граница.

У ваздушном нападу израелске војске на предграђе Бејрута убијено је најмање 12 особа, а 66 их је рањено, саопштило је либанско Министарство здравља.

Министар одбране Јоав Галант рекао је да Израел неће одустати након убиства високих команданата Хезболаха у Бејруту.

“Редослед акција у новој фази наставиће се све док се не постигне наш циљ, безбедан повратак становника својим кућама”, рекао је Галант.

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби рекао је да Израел није обавестио Вашингтон пре него што су израелске снаге извршиле напад у Бејруту.

Хезболах је претходно лансирао 170 ракета у правцу северној Израела, саопштивши да је ракетама “каћуша” гађао више локација дуж границе, укључујући више база ваздушне одбране и седиште израелске оклопне бригаде.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com