Ako vozite automobil kroz Nemačku i uradite ovu “sitnicu”, kazna je 100.000 evra!

Biznis Moj novčanik

Evo kako vozači u Nemačkoj mogu dobiti 100.000 evra kaznu

Kao vozač morate paziti na mnoge stvari i dobro poznavati propise i zakone. Ako se ne pridržavate pravila, to može da vas košta dosta.

saobracaj-automobili 01-foto-S-PASALIC-1

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

saobracaj-automobili 01-foto-S-PASALIC-1

Najveća kazna koju vozač u Nemačkoj može dobiti do sada je impresivnih 100.000 evra. Ne bi trebalo da rizikujete, pa svakako izbegavajte određenu naviku.

Blic preporučuje

Vozači imaju veliku odgovornost

Svako ko vozi automobil ima veću odgovornost od, na primer, bicikliste. Jer sa većom brzinom dolazi i veća opasnost. To pokazuje, na primer, obavezu osiguranja od automobilske odgovornosti za automobil.

Da bi se obezbedilo svesno postupanje prema ovoj odgovornosti, zakonodavac je doneo brojne zakone i propise.

Foto: Scharfsinn / shutterstock

.

Izricanjem visokih kazni, osigurava se da vozači dvaput razmisle o tome da ih prekrše. Ali postoje i stvari koje jednostavno radite iako znate da su zapravo zabranjene.

Jedan takav čin, koji mnogi verovatno opisuju kao trivijalan, je sledeća situacija: Sedite u automobilu i pred vama je dugo putovanje.

Naravno, u ovom slučaju ste sebi obezbedili dovoljno hrane i pića. Sada je sve prazno i završava na sedištu suvozača ili u prostoru za noge.

Ali to je dosadno. Šta bi moglo biti očiglednije od jednostavnog otvaranja prozora i bacanja smeća? Možete rizikovati ako ionako nema drugih vozača. Ili ne?

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Kazna iznosi impresivnih 100.000 evra

Međutim, bacanje smeća kroz prozor na put ili ivicu trave nije dobra ideja. Jer ovo nije samo štetno po životnu sredinu, već je i neodgovorno. Takođe može biti veoma opasno. Naročito kada bacite staklene flaše kroz prozor.

Dok za bacanje opušaka i papirnih čaša možete platiti kaznu od 50 do 250 evra, u zavisnosti od savezne države, kazna za bacanje staklenih flaša u Severnoj Rajni-Vestfaliji iznosi impresivnih 100.000 evra.

Nikada ne morate biti previše sigurni da vas neće uhvatiti, jer su kamere i pažljivi ljudi svuda – čak i ako ih ne vidite.

(Izvor: Feniks magazin)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com