Momirović: Akcija “Najbolja cena” oboriće inflaciju za 0,3 odsto

BEOGRAD –

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će prema očekivanjima resornog ministarstva, kao i procenama Narodne banke Srbije, iznetim na septembarskom zasedanju Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, akcija “Najbolja cena” učestvovati u obaranju inflacije za 0,3 procentna poena, tako da se očekuje da ona bude ispod četiri odsto.

Momirović je rekao da je cilj akcije “Najbolja cena” da se u periodu viših stopa inflacije, usled rata na istoku Evrope i pokidanih lanaca vrednosti zbog geostrateških rizika, građanima omogući, naročito onim najugroženijim, pristupačna kupovina najvažnijih životnih namirnica.

momirovic

Ministar je izrazio zadovoljstvo što se akcija sprovodi uz maksimalnu podršku trgovaca i svih ostalih učesnika u lancu snabdevanja.

On je svim učesnicima u ovoj akciji zahvalio na tome što su pokazali visok nivo razumevanja problema sa kojima se susreću građani i kroz vid, kako je naveo, ekonomskog patriotizma pomogli da se zada konačan udarac inflaciji.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com