Ђурић: Србија наставља да буде одговоран и конструктиван партнер на Западном Балкану

понедељак, 23.09.2024,  19:22 -> 19:30

Извор: Икс

Министар спољних послова Марко Ђурић учествовао је на састанку министара иностраних послова Западног Балкана са министрима иностраних послова групе “Пријатељи Западног Балкана” и том приликом је поручио да Србија наставља да буде одговоран и конструктиван партнер на Западном Балкану.

 “Хвала вам Антонио Тајани за организацију неформалног скупа Групе ‘Пријатељи Западног Балкана’ са представницима нашег региона јутрос. Србија наставља да буде одговоран и конструктиван партнер на Западном Балкану, показујући отвореност и спремност за регионалну сарадњу. Што се тиче регионалне политике, активно радимо на стварању пријатељског окружења за Србију како би могла да настави свој економски и свеукупни друштвени развој”, написао је Ђурић на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да Србија подржава процесе регионалне интеграције, од Берлинског процеса до, како каже, српске иницијативе домаће сарадње која је већ дала резултате, Отворени Балкан, омогућавајући јединствено тржиште рада са суседима Албанијом и Северном Македонијом.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com