huawei

IT

Huawei Watch GT 5 Pro na testu Blica

Luksuzana a funkcionalan. Tako u jednom opisu stoji ukratko o Huawei Watch GT 5 Pro satu. I to je tačno. Nova GT 5 serija satova kineskog proizvođača je nedavno predstavljena u Barseloni, a isprobali smo Pro verziju i evo naših utisaka.

Huawei Watch GT 5 Pro

Foto: Ringier

Huawei Watch GT 5 Pro

Huawei Watch GT 5 Pro dolazi u dve varijante, odnosno u veličini od 42mmm i 46mm. Ova manja je definitivno napravljena za dame i postoji u nekoliko opcija, a mi smo isprobali model u beloj keramičkoj nijansi. Sat je vrlo upečatljiv. Ima oktougaoni oblik i mat finiš koji mu daju dodatnu elegantnu notu.

Huawei Watch GT 5 Pro

Foto: Ringier

Huawei Watch GT 5 Pro

Upečatljivo je da se na desnoj strani sata nalaze dugme i rotirajuća kruna. Oni su postavljeni pod uglom od 45 stepeni, što znači da ih nećete slučajno pritisnuti dok se oslanite na primer na sto. Rotirajuća kruna je potpuno funkcionalna i može se koristiti za pregledavanje menija ili uvećavanje mapa.

Sam disiplej je odličan. Najpre, tu je rezolucija od 466×466 piksela. Ekran je veličine 1,32 inča i osetljiv je na dodir i veoma je responzivan. Odlično se snalazi na jakom svetlu, jasan je i pregledan i teško mu je naći bilo kakvu zamerku.

Poput ostalih Huawei satova, GT5 Pro radi na njihovom softveru HarmonyOS i povezuje se sa Huawei Health aplikacijom na telefonu. Kompatibilan je sa sa Android, iOS i Huawei EMUI uređajima.

Huawei Watch GT 5 Pro

Foto: Nenad Jakovljević Nexy / Ustupljene fotografije

Huawei Watch GT 5 Pro

Ono što je glavni novitet u odnosu na prošlogodišnji model jeste to što Watch GT5 Pro ima novi TruSense sistem. Ukratko, sat ima set vrhunskih senzora koji podležu visokim standardima kako bi što preciznije merio sve vezastandarda za zdravstvene i sportske funkcije kje su dostupne na njemu. To znači da niz senzora radi zajedno brže i koherentnije, a manje je podložan uticaju okoline i daje maksimalno tačne rezultate.

Tu su već standardne opcije za merenje stresa, navika u spavanju, brojanje koraka i kalorija, ali i mnoštvo novih funkcija. Poboljšanje je doživeo i segment vezan za GPS pre svega zahvaljujući novoj “Sunflower Anteni” za koju Huawei tvrdi da poboljšava tačnost rute za 40% i tačnost distance za 30% u poređenju sa prethodnim generacijama.

Huawei Watch GT 5

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Huawei Watch GT 5

Lista dostupnih vežbi za praćenje je podugačka, od petela, klizanja, paraglajdinga, parkura pa čak i eSport.

Poseban akcenat je stavljen na mod za golf, koji je ekskluzivan za Pro model i nije prisutan na običnom GT5. Koga golf interesuje uživaće jer mod podržava 15.000 terena širom sveta i pružiće vam 3D pregled terena koje možete videti na satu. Ali ujedno, pomaže i kod igre jer daje precizna merenja udaljenosti do rupe, brzinu i pravac vetra, kao i promene u elevaciji.

digitala.rs on Instagram: “Loving new watch faces on Huawei Watch GT 5 Pro 🐼 Enjoy unboxing video!

.

.

.

#huawei #huaweiwatchgt5pro #huaweiwatchgt5 #smartwatch #watch #tech #technews #technology #techblog #techblogger #panda #unboxing #unpacking #gadget #digitalars”

Kada je u pitanju baterija. Ovde nema razloga da mislite na punjač i to do 14 dana. Naravno, baterija će se prazniti brže ako ga aktivnije koristite, ali 7 dana na jednom punjenju vam je zagarantovano ako su sve funkcije praćenja zdravlja uključene 24/7, i ako držite alwazs on ekran. To je vrlo impresivno. Uz to, čak se se brzoi puni, za jedan sat od nule do 100% baterije.

Huawei Watch GT 5

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Huawei Watch GT 5

Opšti utisak je odličan. Sat je lep, lagan za nošenje i vrlo jednostavan za korišćenje iako ima na desetine naprednih funkcija koje zaista mogu da vam poboljšaju kvalitet života i olakšaju u brojnim situacijama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com