Rast indeksa na Wall Streetu: Novi rekord za S&P 500

Biznis Vesti

Rast indeksa na Wall Streetu: Novi rekord za S&P 500

Indeks S&P 500 porastao je u ponedeljak, jer su trgovci nastojali graditi na snažnom rastu viđenom prošle nedelje nakon smanjenja kamatne stope od strane Federalnih rezervi. Indeks širokog tržišta dodao je 0,29%, dok je Nasdaq Composite porastao za 0,18 posto. Dow Jones Industrial Average dobio je 67 poena ili 0,16 posto.

.

Foto: shutterstock

.

Ovi potezi dolaze nakon pobedničke nedelje na Volstritu koja se fokusirala na odluku Federalnih rezervi da smanje kamatne stope za 50 baznih poena, što je prvo smanjenje u poslednje četiri godine. Uprkos izvesnoj volatilnosti nakon prvobitne objave, akcije su ojačale u danima koji su usledili.

Blic preporučuje

U petak je Dow zaključio na rekordu, koji je bio znatno iznad 42.000. Sva tri glavna indeksa dodala su više od 1% u nedelji, tokom kojeg je S&P 500 također dosegao nove rekorde.

Ulagači su u ponedeljak analizirali sveže ekonomske podatke, uključujući 15-mesečno najniže očitanje PMI proizvodne aktivnosti u SAD-u za avgust.

Da budemo sigurni, trgovci će biti oprezni zbog bilo kakvih ekonomskih podataka koji bi mogli umanjiti nade za meko sletanje. Nedeljni podaci o zahtevima za nezaposlene u četvrtak dat će Wall Streetu dodatni uvid u stanju ekonomije i tržišta rada.

“Ulagači su radili pod pretpostavkom da je omekšavanje tržišta rada pokretač Fedove politike, te su veliki naglasak stavili na relativno male promene u izveštajima o platama za nepoljoprivredne delatnosti, ali moguće je da je ta pretpostavka pogrešna“, Karl Schamotta , glavni tržišni strateg u Corpayu, napisao je u ponedeljak. “A ako jest, plan volatilnosti mogao bi se ponovno nacrtati.”

(CNBC)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com