Otkrili smo najveću razliku između McDonalds’s čizburgera u Beogradu i Njujorku: Evo kako nas varaju (FOTO)

Biznis Moj novčanik

Otkrili smo najveću razliku između McDonalds’s čizburgera u Beogradu i Njujorku

Blic

McDonalds’s je svetski poznat lanac brze hrane i posluje u više od 130 zemalja sveta. Svaka država ima svoje običaje i kulturu, ali Mekdonalds svoje recepte, navodno, svuda ima iste, odnosno, bar što se tiče redosleda sastojaka u svojim poznatim čizburgerima. Ipak, mi smo primetili razliku u ovom omiljenom jelu mnogih.

.

Foto: Shutterstock / Ringier

.

Iako se stavke menija razlikuju od zemlje do zemlje, Big Mek, čizuburger i ostale đakonije su dostupne svugde, istina po različitim cenama. Međutim, ono što ne bi smelo da bude drugačije jeste veličina samih burgera, odnosno količina sastojaka za isti proizvod.

Isprobali smo McDonalds’s čizburgere u Beogradu i u Njujorku i primetili zanimljivu razliku – u Njujorku stavljaju dve kriške kiselog krastavca u regularan, odnosno standardni čizburger, dok u objektima ovog restorana u Beogradu, stavljaju tek jednu krišku.

Čizburger u Beogradu

Foto: Ringier

Čizburger u Beogradu

Da ne bude zabune, probali smo ovo više puta na različitim lokacijama kako bismo se uverili u isto.

Čizburger u Njujorku

Foto: Ringier

Čizburger u Njujorku

Razgovarali smo i sa jednim sugrađaninom koji je podelio sa nama, da mu je ova stavka važna i da utiče na ukus burgera.

“Podseća me viralan video klip, kada gospodin moli da mu dodaju ekstra dodatak, a oni mu odgovaraju kako to nije politika restorana”, kaže nam sugrađanin M.T. kroz smeh.

Inače, prema poznatim podacima, svaki burger je težine 45 grama, a prečnika od 7,2 do 7,5 centimetara. Proces proizvodnje od svežeg mesa do gotove pljeskavice traje oko 15 minuta. Burgeri se odmah zamrzavaju na -180 C, pakuju u kutije u kojima se, hladnjačama.

.

Foto: Ringier

.

Jedna ambalaža za sva tržišta

Interesantno je da se koristi samo jedna vrsta ambalaže za sva tržišta. To teoretski znači da identični proizvodi stižu u sve zemlje. Ukoliko se desi da sa jednog tržišta moraju da preusmere pošiljku na neko drugo, to je lako uraditi jer su apsolutno isti proizvodi.

Naravno razlika u proizvodima je samo ukoliko govorimo o promotivnim proizvodima koji se sezonski pojavljuju, i budući da su prilagođeni lokalnom tržištu, takvi proizvodi se razlikuju od zemlje do zemlje.

Takođe, poznato je da radi lakšeg poređenja koliko košta Big Mek širom planete, sve cene su pretvorene u dolar. Big Mek indeks, način za utvrđivanje kupovne moći i jačine valuta širom sveta, zasniva se na prikupljanju komparativnih podataka o cenama Big mekova.

(V.B.)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com