Cene u “Evroaziji”: Novi kineski tržni centar u Beogradu ima bogatu ponudu, ali je mnogima “skupa”: Evo šta se sve može pazariti ili jesti, i za koliko

Biznis Moj novčanik

Evo kolike su cene u novom kineskom tržnom centru “Evroazija”

Blic

U novom kineskom tržnom centru “Evroazija” u naselju Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu ima svega od igle do lokomotive, što bi naš narod rekao, ali su cene poprilično visoke za kupovinu na komad, odnosno na malo.

Novi kineski tržni centar

Foto: Ringier

Novi kineski tržni centar

Možda su visoke cene posledica opredeljenosti većine vlasnika lokala da robu prodaju na veliko, što je, čini se, jedino i isplativo za kupce. Ipak, iako je tržni centar zvanično otvoren 26. septembra retki su lokali koji imaju istaknute cene na rafovima. Mnogi čak još i ne prodaju robu iako su im lokali otvoreni, ali najavljuju da će u ponedeljak 30. septembra sve moći da se pazari.

Blic preporučuje

– Za sada mogu samo u dogovoru sa knjigovođom da prodajem robu na veliko, ali ne i na komad jer ne znam cene. Dođite u ponedeljak – rekao je jedan prodavac starijoj gospođi koja se interesovala za cenu kolica za pijacu.

“Blic Biznis” je posetio tržni centar “Evroazija” uoči otvaranja, pa klikom na link možete videti kako je to izgledalo.

Novi kineski tržni centar

Foto: Ringier

Novi kineski tržni centar

Naime, mnogo lokala još je u pripremi, dok je na prvom spratu veliki broj njih zatvoren. Ipak, vlasnici su zadovoljni izgledom novih klimatizovanih lokala koji su, kako sami kažu, lepši i komforniji, a cena zakupa je ista kao i u starom tržnom centru u Bloku 70.

– Sve je bolje nego u starom tržnom centru. Cena zakupa je 55 evra po metru kvadratnom i ista je kao i u starom lokalu – rekla nam je vlasnica jednog lokala koja je rekla da se zove Janc.

Cene robe u novom kineskom tržnom centru u Beogradu:

  • Maske za telefon – 250 do 600 dinara
  • Šnale cvet – 150 dinara
  • Punjač za telefon – 800 do 1.000 dinara
  • Ženska trenerka – 3.000 dinara
  • Prsluk – 2.500 dinara
  • Dečiji kišobran 120 dinara
  • Veliki plišani meda – 2.500 do 3.800
  • Haljinice za bebe – 1.500 dinara
  • Posteljina 2×2,40 m – 3.000 dinara
  • Posteljina za jedan krevet – 1.500 dinara
  • Ćebe – 3.000 dinara
  • Dečiji prsluk 1.600 dinara
  • Velika cediljka – 300 dinara
  • Kratka ženska jakna – 6.000 dinara
  • Ženski donji veš, komad – 150 dinara
  • Dečiji veš. komad – 100 dinara
  • Muzičke lutke balerine – 1.000 dinara
  • Ženska dukserica – 2.000 dinara
  • Bade mantil – 1.600 dinara
  • Muške pidžame (4 komada) – 2.600 dinara.

Dok se većina kupaca uglavnom raspituje za cene proizvoda i razgleda ponudu, sreli smo i retke poprilično “natovarene” kupljenom robom. Čini se da su to preprodavci koji kupuju na veliko.

Novi kineski tržni centar

Foto: Ringier

Novi kineski tržni centar

U lokalima ljubaznost nije ništa bolja nego u starom kineskom tržnom centru u Bloku 70 i zavisi od trenutnog raspoloženja prodavaca. Jedna gospođa, kojoj je zapala za oko štrikana crvena haljina, poprilično je negodovala jer su njeno pitanje koliko košta prodavci ignorisli.

U Cenrtu radi i prodavačica Ana Chent, koja osam godina živi i radi u Srbiji i solidno govori srpski jezik.

– Samo par dana ćemo prodavati robu na komad, a posle samo na veliko. Plišani meda košta 800 dinara, a na veliko, od minimum pet komada, koštaće 600 dinara. Ovde nam je samo prodajni lokal, a magacin je na drugom mestu. Odlični su uslovi, sve je novo, imamo i čajnu kuhinju, a na spratu je restoran gde se može poručiti hrana – rekla je ona ljubazno.

Ručak od 500 do 1.000 dinara

Vlasnici lokala ali i posetioci u novom Kineskom tržnom centru mogu da se okrepe u jednom od dva restorana koji se nalaze na prvom spratu. U kineskom restoranu, u kojem jedu ili naručuju hranu vlasnici lokala jedna porcija košta između 500 i 800 dinara, zavisno od toga šta poručite.

U drugom restoranu brze hrane koji nudi jela sa roštilja može se seti i pojesti pljeskavica po ceni od 400 do 700 dinar, zavisno od veličine i vrste. Kilogram pomfrita košta 1.200 dinara, šiš-ćevap 500, pet punjenih uštipaka 600, a porcija kobasica 500 dinara. Može se popiti domaća kafa ili espreso za 150 dinara, dok sokovi koštaju od 150 do 200 dinara.

Posle detaljnog obilaska novog kineskog tržnog centra koji se prostire se na oko 35.000 kvadrata i ima oko 400 lokala stiče se utisak da se ovde isplati kupovati samo preprodavcima.

Novi kineski tržni centar

Foto: Ringier

Novi kineski tržni centar

Tako, na primer, deblja ženska dukserica košta 2.000 dinara na komad, dok na veliko košta 1.200 dinara, ali se mora uzeti pakovanje od šest komada. Paket od devet komada ženskog donjeg veša košta 1.080 dinara, dok je cena po komadu 150 dinara.

Velika cediljka košta 300 dinara na komad, ali ako kupite pet koštaće vas 160 dinara po komadu.

U jednom lokalu gde se prodaje samo na veliko, pakovanje od četiri komada ženskih farmerica, zavisno od modela, može se pazariti po ceni od 1.600 do 2.800 dinara po komadu.

(Izvor: Kurir)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com