Počinju probe za novu grejnu sezonu! Grejanje će biti skuplje u Beogradu: Evo kome da se obratite ako u stanu primetite curenje

Biznis Vesti

Počinju probe za novu grejnu sezonu! Grejanje će biti skuplje u Beogradu

RTS

U Beogradu će ove sezone grejanje biti skuplje za 8,92 odsto, a toplane se pripremaju za početak funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja. Na tople radijatore u domaćinstvima čekaćemo do 15. oktobra kada zvanično počinje grejna sezona. Do tada, svaka od 60 toplana u Srbiji, imaće zadatak da sistem osposobi za normalan rad. Direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić kaže da građani treba da provere da li ima curenja na radijatorima ili cevima, i da se obrate Beogradskim elektranama da poprave kvarove.

.

Foto: Andrew Angelov / shutterstock

.

Funkcionalne probe za grejnu sezonu će u Beogradu početi sutra, 1. oktobra i trajaće do 9. oktobra, najavljuje direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić.

Blic preporučuje

Funkcionalne probe za grejnu sezonu će u Beogradu početi sutra, 1. oktobra i trajaće do 9. oktobra, najavljuje direktor JKP Beogradske elektrane Vanja Vukić.

Foto: Zvone / shutterstock

Grejna sezona u Valjevu i Vranju

Valjevska toplana uobičajeno biće spremna za početak grejne sezone, gde su u toku redovne aktivnosti pred početak grejne sezone sezone, kaže šef tehničkog sektora u valjevskoj toplani.

“U tehničkom smislu, izvršeni su neophodni remotni radovi, najpre u pogonu, u proizvodnom pogonu, gde smo izvršili određene korekcije postojećeg sistema u cilju napređenja energetske efikasnosti i stabilnosti sistema, a takođe i u distributivnom sistemu smo odradili što je bilo najbitnije da se sistem ponaša što je efikasnije”, kaže za RTS.

U Valjevu kažu da što se tiče energenta je sve pred početak sezone ugovoreno i ugovori su potpisani.

“Obezbeđene su određene količine i rezervnog energenta, mazuta, kojeg, nadam se, nećemo koristiti”, rekao je sagovornik RTS-a.

Navodi da će izaći sa predlogom novih cena, jer su postojeće cene su one koje su važile od 2022. godine.

“U međuvremenu je cena gase i struje drastično poskupela, tako da će postojeći predlog koji mi dajemo gradu biti drugačiji, u smislu 7, do 7 odsto povećanja cene”, reko je šef tehničkog sektora u valjevskoj toplani.

Foto: Dmitrij Galacewicz / shutterstock

U Vranju je Gradska toplana proširila kapacitete.

Direktor gradske toplane u Vranju kaže da je su potpuno spremani za početak grejne sezone.

“Naše kotlarnice u toku letnjeg perioda mi smo sve opremili, tehnički je sve spremno”, kaže direktor gradske toplane u Vranju.

Podseća da se u gradu takođe greju na toplu vodu, termalne vode.

U Vranju ističu da ne postoji planu povećanja cene.

(RTS)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com