У Грачаници претучен и опљачкан старији брачни пар

понедељак, 30.09.2024,  06:02 -> 12:31

Извор: РТС, Танјуг

Старији брачни пар Драган и Душанка Алексић претучени су и опљачкани око поноћи у својој породичној кући у Грачаници.

Драган и Душанка Алексић су са повредама у пределу главе превезени у болницу.

Претучене супружнике пронашла је комшиница која их је одвезла до болнице у Грачаници, а након тога су хитно пребачени на даље збрињавање у Приштину.

Нападачи су у кућу Алексића, која се налази у близини манастира, упали и тражили новац, притом им наневши повреде у пределу главе.

Драган Алексић је испричао да је њега и супругу нападач тукао палицом, да је био маскиран и није изговарао ништа, осим што је гестакулацијом показивао да тражи новац.

Полиција привремених приштинских институција извршила је увиђај, али за сада нема детаљнијих информација.

Канцеларија за КиМ: Напад на Алексиће из Грачанице забринуо све Србе на Косову и Метохији

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је брутални напад на Душанку и Драгана Алексића из Грачанице онеспокојио и дубоко забринуо све Србе који живе у овом српском месту, али и на читавој АП Косову и Метохији.

Истичу да је посебно имајући у виду да је српски народ у том делу покрајине веома често био на мети албанских екстремиста и хулигана.

Како се наводи, детаљи тог мучког напада до кога је дошло у њиховој породичној кући, у близни самог манастира Грачаница и даље се утврђују, а Алексићима су од стране лекара констатоване бројне повреде.

До овог напада долази непосредно након што је у Старом Грацку прво везан и претучен Србин Дејан Радић, који је потом опљачкан, што указује на серију напада на наш народ, посебно на централном Косову, подсећа Канцеларија и додаје да овај след догађаја још једном упућује да безбедност мора да буде приоритет у српским срединама.

“С тим у вези Канцеларија за КиМ очекује да се расветле сви детаљи овог незапамћеног догађаја”, наводи се у саопштењу.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com