Takmičar u hrvatskom “Uzmi račun i pobedi” ostao bez nagrade! Pokušao da prevari državu: Mogao bi da ima ozbiljne posledice

Biznis Vesti

Takmičar ostao bez nagrade! Pokušao da prevari državu: Mogao bi da ima ozbiljne posledice

“Zahvaljujemo se svim građanima i medijima koji su nam dostavili informacije i dokaze o postupanju pojedinaca protivno pravilima nagradnog konkursa. Ovim putem pozivamo građane da i dalje dostavljaju Poreskoj upravi sve nedoumice u regularnost naplate bodova”, navodi se u saopštenju. navodi Poreska uprava.

Fiskalni račun

Foto: Ringier

Fiskalni račun

Poreska uprava je objavila redosled dobitnika nagradne igre „Nijedan račun se ne računa“, navodeći da se radi o ispravljenom redosledu i da su uskratili nagradu takmičaru koji je, kako kažu, skupljao bodove protivno propisima. Oni su rekli da će razmotriti mogućnost pokretanja postupka protiv učesnika koji su raznim manipulacijama pokušali da dođu do nagrade.

Blic preporučuje

Ispravljen redosled pobednika 1. kola nagradnog takmičenja:

1. Zvonko Moslavac iz Virovitice sa 1443 boda osvojio je nagradu od 5.000,00 evra

2. Alen Imširović iz Osijeka sa 1378 poena osvojio je nagradu od 3.000,00 evra

3. Karmen Šušnjar iz Splita sa 1353 boda osvojila je nagradu od 2.000,00 evra

Poredak pobednika 2. kola nagradnog takmičenja:

1. Vesna Tomulić iz Rijeke sa 2559 poena osvojila je nagradu u iznosu od 5.000,00 evra

2. Anđelka Bižić iz Osijeka sa 2413 poena osvojila je nagradu u iznosu od 3.000,00 evra

3. Marijan Košćak iz Varaždina sa 2.300 bodova osvaja nagradu u iznosu od 2.000,00 eura

Poreska uprava je izvršila dodatne provere o pravilnosti prikupljanja bodova za pobednike 1. kruga nagradnog konkursa. U skladu sa izvršenom kontrolom i članom 11. stav 3. Pravila nagradnog takmičenja, Komisija je uskratila nagradu takmičaru za koji je naknadno utvrđeno da je skupio bodove suprotno pravilima. Na osnovu navedenog, objavljuje se ispravljeni redosled pobednika 1. kruga nagradnog konkursa. Zahvaljujemo se svim građanima i medijima koji su nam pružili informacije i dokaze o postupanju pojedinaca protivno pravilima nagradnog konkursa. Ovim putem pozivamo građane da i dalje dostavljaju Poreskoj upravi sve nedoumice u regularnost naplate bodova.

U saradnji sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske razmotrićemo mogućnost pokretanja postupka protiv učesnika koji su raznim manipulacijama pokušali doći do nagrade. Za 2. krug nagradnog konkursa izvršene su provere pravilnosti prikupljanja bodova, odnosno provere upotrebe automatizovanih procedura i drugih mogućih manipulacija. Na osnovu navedenog, proglašava se redosled pobednika 2. kruga nagradnog konkursa.

Čestitamo svim dobitnicima i pozivamo građane da i dalje učestvuju u nagradnom konkursu. Ministarstvo finansija, Poreska uprava sprovodi nagradni konkurs sa ciljem promocije aplikacije mPorezna i edukacije kupaca o procesu fiskalizacije, odnosno izdavanju i prijemu računa. Napominjemo da se u ovom slučaju ne radi o nagradnoj igri u kojoj se pobednici biraju metodom slučajnog odabira (izvlačenje), već o nagradnom takmičenju u kojem učesnici moraju da ispune pravila učešća, odnosno prikupljanja bodova.”

(Večernji list)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com