IFA nikad zanimljivija: Evo šta nas sve čeka na čuvenom sajmu u Berlinu

IT

Sajam IFA od 6. septembra u Berlinu

Prema svim najavama očekuje nas jedno od najzanimljivijih izdanja IFA, sajma potrošačke robe koji se tradicionalno u septembru održava u Berlinu. Ekipa “Blica” biće na licu mesta na sajmu koji traje četiri dana sa najvećim imenima iz industrije.

IFA Berlin

Foto: Profimedia

IFA Berlin

Očekuje nas više od 1.800 izlagača i oko 180.000 posetilaca od 6. septembra, a ovo su neke od prvih najava.

Blic preporučuje

Honor

Honor Magic V3

Foto: Ringier

Honor Magic V3

Honor je svoje prisustvo u Berlinu najavio impozantnim rečima – planiraju da revolucionizuju svet pametnih telefona zvaničnim predstavljanjem Magic V3 – najtanjeg preklopnog telefona. Oni su i prošle godine na istom mestu mnoge prijatno iznenadili sa Magic V2 verzijom ovog uređaja koji je u tom trenutku bio prvi sklopivi telefon debljine ispod 10 milimetara. Sada Magic V3 kada je otvoren, meri izuzetno tankih 4,35 mm, dok je u sklopljenom stanju 9,2 mm. Mi smo već imali priliku da izbliza vidimo telefon i opravdava sva očekivanja, a uskoro nas očekuje i detaljan test.

LG

LG StanbyME Go

Foto: Ustupljene fotografije

LG StanbyME Go

LG uvek ima izuzetno primetan izložbeni štand na IFA, i ove godine se očekuje da neće biti drugačije. Možemo očekivati sve vrste bele tehnike kao što su veš mašine, ali kompanija je takođe predstavila prilično atraktivan ThinQ On pametan kućni hub sa veštačkom inteligencijom za kontrolu različitih povezanih pametnih uređaja. Navodno je sertifikovan za maksimalnu kompatibilnost.

Motorola

Ove godine Motorola i Telcomdis će udružiti snage da predstave Motorola Sound – asortiman proizvoda koji će, prema saopštenju, uključivati impersivne bežične zvučnike i slušalice. Još uvek nismo potpuno sigurni šta će tačno biti, ali ćemo otkriti sve detalje uživo tokom sajma.

Hisense

OLED A85N TV

Foto: Ustupljene fotografije

OLED A85N TV

Hisense je već predstavio svoj potpuno novi OLED A85N TV pred IFA 2024, gde očekujemo da će privući svu pažnju na štandu kompanije. Čeka se poređenje sa najvećim rivalom LG C4. Podržava i Dolby Vision IQ i HDR10+, uz HDR10 i HLG, a takođe pokriva i većinu audio formata, sa podrškom za Dolby Atmos i DTSpreko HDMI eARC.

Panasonic

Nakon relativno neprimetnog izlaganja prošle godine, u poređenju sa onim što je Panasonic inače pokazivao u Berlinu, očekuje se puno od njih, iako za sada nema puno informacija. Najzanimljivije su vesti o Technics gramofonima pa se svi nadaju da ćemo ove godine doživeti iznenađenja u nekom obliku.

Samsung

Samsung je najavio konferenciju za IFA i to za 5. septembar. Nema jasne potvrde šta će tačno biti tema, ali se pretpostavlja de će biti vezano za segment televizora. Prošle godine, kompanija je predstavila mnogo tehnologije koja je vredna pažnje, uključujući 98-inčni Neo QLED 8K TV, gaming monitore i novi Freestyle projektor.

Tecno

Dynamic 1

Foto: Ustupljene fotografije

Dynamic 1

Tecno je i ove godine na IFA u Berlinu i to sa punim asortimanom. Biće tu njihov Dynamic 1, robot-pas koji koristi veštačku inteligenciju i “realistične karakteristike inspirisane nemačkim ovčarom”. Dolazi sa naprednim algoritmima i moćnim senzorima a može da razume komande i izvodi realistične akcije. Pored toga, Tecno predstavlja i Pocket Go. Ovo je prvi AR gaming set u industriji koji kombinuje AR naočare i Windows ručni uređaj. “Lagano je i prenosivo, pruža korisnicima uranjajući 6D AR gaming iskustvo”, navode oni.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com