Nova verzija Androida će nositi ime kolača koji Srbi obožavaju

IT

Google će nazvati Android 16 po kolaču baklava

Google se drži abecednog reda davanja kodnih imena za svoje verzije androida i uvek su imali veze sa slatkišima: od Cupcake (Android 1.5) do skorijih naziva kao što su Upside Down Cake (Android 14) i Vanilla Ice Cream (Android 15). Naredni bi mogao da bude posebno inspirativan i blizak nama.

Android

Foto: Profimedia

Android

Veruje se da će Android 16 nositi kodno ime “Baklava”. Nije poznato zbog čega se Google odlučio za promenu u sistemu imenovanja, s obzirom da bi “po pravilu” sledeći naziv trebalo da bude slatkiš koji počinje na slovo “W”. Ipak, Google ne odbacuje deserte u potpunosti tako da se naziv Baklava i dalje uklapa u temu.

Sugeriše se da bi ova promena mogla biti deo Google-ovog novog razvojnog procesa za Android OS, koji je predstavljen sa Android 14 verzijom, prenosi b92. Prva objava u okviru tog projekta je bio Android 14 QPR2 u martu, koji je sa sobom doneo novi sistem imenovanja ID-ova. Umesto da počnu sa “U” za Upside Down Cake, ID-ovi sada kreću od slova “A”.

Tako će Android verzija za sledeću godinu, koja bi trebalo da bude Android 16, koristiti build ID koji počinje slovom “B”, što objašnjava zašto je Google izabrao “Baklava” za Android 16 kodno ime.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com