Najtanji i najzanimljiviji savitljivi na tržištu: Predstavljen Honor Magic V3, objavljena i cena

IT

Predstavljen Honor Magic V3

Zagrevanje za sajma IFA u Berlinu počelo je već danas i to sa predstavljanjem najtanjeg savitljivog telefona na tržištu – Honor Magic V3. Osnova dizajna prošlogodišnjeg modela je zadržana, a najveća promena vidljiva je kod kamere koja je umesto u obliku pravougaonika sada postavljena na kružno ostrvo. Naravno, telefon je i nešto tanji jer Honor milimetar po milimetar pomera tu granicu.

Honor Magic V3

Foto: Ringier

Honor Magic V3

Honor Magic V3 ima debljinu ispod 10 milimetara – 9,2 mm kada je sklopljen i perolakim telom od samo 226 grama. Kako iz Honora kažu, ovo je postignuto primenom 19 inovativnih materijala i 114 mikro struktura. Poređenja radi, Honor Magic V3 iako je savitljivi telefon jedva je malo deblji od klasičnih telefona poput Galaxy S24 Ultra (8.6mm) ili na primer iPhone 15 Pro (8.3mm). Puno je i tanji od direktne konkurencije Galaxy Z Fold 6 koji ima 12.1mm kada je preklopljen a tanji je i od nedavno predstavljenog Pixel 9 Pro Fold koji ima 10.5mm

Blic preporučuje

Honor Magic V3

Foto: Ringier

Honor Magic V3

Novitet je i to što je ceo uređaj napravljen od specijalnih vlakana, koja povećavaju otpornost na udarce čak 40 puta u poređenju sa drugim vodećim klasičnim telefonima, dok istovremeno smanjuju debljinu zadnjeg poklopca za više od 30% . Šarka koja spaja dva ekrana ima patentirani Honor Super Steel mehanizam pa uređaj može izdržati do 500.000 ciklusa preklapanja i dobio je prestižnu SGS sertifikaciju izdržljivosti.

Mi smo već imali priliku da telefon vidimo izbliza pre premijere i odmah za oko zapadne novi osmougaoni modul kamere u obliku kupole. Druga najzanimljivija stvar je svakako ekran. Spoljni ekran ima dijagonalu 6,43 inča a unutrašnji preklopni ekran ima 7,92 inča.

Honor Magic V3

Foto: Ringier

Honor Magic V3

Kad smo kod kamere, tu je Honor Falcon sistemom kamera, koji obuhvata periskopsku telefoto kameru od 50 MP, glavnu kameru od 50 MP i ultra-širokougaonu kameru od 40 MP.

U ovako malo telo telefona spakovana je prilično velika baterija od 5.150 mAh. U pitanju je napredna treća generacija silicijum-karbonske baterije koja podržava brzo SuperCharge 66 W žično i 50 W bežično punjenje.

Na desetine AI funkcija

Na premijeri je poseban akcenat stavljen na brojen AI funkcije. Među njima su AI Motion Sensing za brze snimke i Honor AI Portrait Engine za poboljšanje portreta. Takođe, Honor je puno radio i sa Google, odnosno Google Cloud pa je tu niz produktivnih funkcija koje podržavaju Google AI modele i Cloud tehnologije kako bi se korisnicima omogućilo da poboljšaju ukupnu efikasnost. Tu su i Honor AI Eraser, Face to Face Translation i alati za prevođenje u Honor Notes.

Cena i dostupnost

Honor Magic V3

Foto: Ringier

Honor Magic V3

Honor Magic V3 u Srbiji će biti dostupan u zelenoj boji.

Pretprodaja počinje 16. septembra. Oni koji ga rezervišu kod Yettel operatera, na poklon dobija Output-C adapter od 100W, Wireless Stand Adapter od 100W i JBL PartyBox Club 120, čija je ukupna cena 66.997 dinara. Regularna cena je 250.000 dinara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com