РГЗ: Директан унос података у катастар непокретности, промене се региструју за неколико минута

недеља, 06.10.2024,  11:38 -> 11:46

Извор: Републички геодетски завод

Републички геодетски завод (РГЗ) започео је процес директног уноса података у катастар непокретности путем дигиталног геодетског елабората, а ова иновација омогућава ефикасан унос података у катастар непокретности, чиме се значајно унапређује целокупан систем катастра.

Директан упис података је доступан широм земље, а посебно је унапређен у великим градовима као што су Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац, где је ниво аутоматизације, како се истиче, достигао врхунац, саопштио је РГЗ.

До сада је сертификован 391 геодетски инжењер из 309 овлашћених геодетских фирми, који су обучени да користе овај савремени систем за директан унос, наводи се у саопштењу.

РГЗ наглашава се да је једна од најзначајнијих предности овог новог приступа драстично смањење времена потребног за реализацију промена у катастру и то више од 50 пута, па се процес који је раније трајао данима сада може завршити у само неколико минута, уз максималну поузданост и сигурност.

“Увођењем директног уноса података створили смо поузданији и прецизнији систем управљања геодетским информацијама, што директно доприноси правној сигурности и ефикасности катастра. Ова реформа не само да олакшава приступ информацијама, већ и побољшава услуге које пружамо грађанима”, закључује се у саопштењу.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com