Tecno pokazao da nude puno više od telefona: AI koncept, sve za gejmere i robot pas na IFA

IT

Tecno na sajmu IFA u Berlinu

Ana Lađarević

AI je glavna tema na gotovo svakom štandu na IFA pa ni Tecno nije bio izuzetak. Na velikom štandu ova kompanija je predstavila svoj AIoT pametni ekosistem demonstrirajući kako njegovi napredni proizvodi postavljaju temelje za bolje povezanu i inteligentniju budućnost.

Tecno na IFA u Berlinu

Foto: Ringier

Tecno na IFA u Berlinu

Na domaćem tržištu Tecno uglavnom forsira pametne telefone, ali je ovo bila odlična prilika da se vidi koliko zapravo veliki portfolio ima ova kompanija. Među najzanimljivijim izloženim uređajima su Megabook T16 Pro 2024 Ultra, prvi AI Tecno PC, Tecno Mega Mini Gaming G1 koji je prvi mini PC na svetu sa vodenim hlađenjem za igranje, Tecno Pocket Go prvi industrijski set AR naočara i Windows ručne konzole za igranje…

Kada je u pitanju AI, na primer, unapređeni Ella AI Asistent pruža korisnu podršku na mnoge načine, uključujući odgovaranje na složena pitanja, prevođenje, sažimanje teksta i fajlova, i još mnogo toga. U međuvremenu, Real-Time Conversation funkcije omogućavaju korisnicima da uživaju u tečnijoj komunikaciji na različitim jezicima, dok AI Writing tools štede vreme i trud korisnicima. Takođe, AI Artboard dopušta korisnicima da pretvore tekst ili skice u neverovatne slike, dok AI Wallpaper Generation obezbeđuje kreiranje maštovitih personalizovanih pozadina.

Tecno na IFA u Berlinu

Foto: Ringier

Tecno na IFA u Berlinu

Tecno je na sajmu pokazao svoj prvi AI PC, Megabook T16 Pro 2024 Ultra, koji je prvi put predstavljen na MWC Barselona 2024. ranije ove godine. Ovaj uređaj je opremljen Intel® Core™ Ultra 7 procesorom za vrhunska AI iskustva, odličnim performansama, dok trajanje baterije nadmašuje sva očekivanja. Sa industrijski vodećim kapacitetom baterije od 99Wh i opcijama do 32GB LPDDR5 RAM-a i 1TB skladišta ovaj računar poseduje izuzetne performanse i AI mogućnosti poput Al Image Generation i AI Copilot.

Tecno za gejmere

Oni koji vole gejming mogli su da isprobaju na samom sajmu šta sve Tecno nudi u ovom segmentu. Jedan od najzanimljivijih gedžeta je Tecno Mega Mini Gaming G1, najmanji mini PC za igranje na svetu sa vodenim hlađenjem, i Pocket Go, najkompaktniji Windows ručni uređaj sa AR iskustvom.

Tecno na IFA u Berlinu

Foto: Ringier

Tecno na IFA u Berlinu

Ovo je ultra-kompaktan uređaj sa elegantnim aluminijumskim telom i upadljivim RGB osvetljenjem koje obuhvata tiho hlađenje PC-a. Ovaj mini PC pruža izuzetno glatko iskustvo igranja, pokreće ga Intel Core i9-13900H procesor sa Turbo Boost koji obezbeđuje brzine do 5.4 GHz. Posvećena NVIDIA GeForce RTX 4060 grafička kartica i Ada Lovelace arhitektura osiguravaju hiper-realistično igranje, osiguravajući gejming sledećeg nivoa bez zauzimanja dragocenog prostora na stolu.

Tecno na IFA u Berlinu

Foto: Ringier

Tecno na IFA u Berlinu

Uz to, na sajmu je pokazan i Pocket Go, inovativni Windows AR gejming set koji po prvi put spaja AR naočare i AR Windows ručni uređaj, stvarajući jedinstvena 6D gejming iskustva na TECNO štandu. Mogu da se upuste u rad sa najkompaktnijim Windows ručnim uređajem na svetu, koji je 50% manji i 30% lakši od standardnih Windows gejming ručnih uređaja, i AR Pocket Vision slušalicama, koje su opremljene 0.71-inčnim Micro-OLED ekranom koji simula 215-inčni televizor sa udaljenosti od šest metara.

Napredni AI algoritmi za praćenje pokreta glave i vibracije dodatno povećavaju uzbuđenje, dok 50Wh zamenjiva baterija i procesor sa visokim performansama obezbeđuje profesionalno igranje visokofrekventnih AAA igara u pokretu.

Od robota psa do slušalica

To je bio samo deo onog što je predstavljeno na IFA. Deo AIoT ekosistema su i robotski pas, laptopovi, slušalice i još mnogo toga.

Na primer, tu je Tecno Megabook K16S sa 16-inčnim ekranom u odnosu 16:10, 2.5W 4013 četvorostrukim zvučnicima koji su 300% glasniji i odnosom ekrana prema telu od 91%. Opremljen je AMD R7 5800U procesorom i AMD Radeon grafičkom karticom, kao i do 1TB SSD-a i 16GB RAM. Takođe, ima bateriju od 70Wh koja osigurava do 17.5 sati korišćenja, smanjujući brige o bateriji.

Tecno na IFA u Berlinu

Foto: Ringier

Tecno na IFA u Berlinu

Od slušalica, na štandu su se našče slušalice True 1 Air TWS, Tecno Sonic 2 TWS i FreeHear 1 kao i OWS slušalice.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com