Srpski lekari više ne moraju ići preko, ima dobro plaćenog posla i u našoj zemlji: Evo gde im je pružena šansa

Biznis Vesti

Srpski doktori više ne idu u Nemačku, ima dobro plaćenog posla i u našoj zemlji, evo gde

Nada Matić

Problem koji je podrazumevao nedostatak lekara u unutrašnjosti Srbije, sada polako postaje prošlost. U opštini Priboj je počelo da radi, ali će i u najskorije vreme biti angažovano čak 12 lekara i to uglavnom specijalista. Kombinacija iskustva i mladosti, doprineće da mladi lekari ponovo budu okosnica pribojskog zdravstva.

Foto: Rina / Rina

O trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje angažovani su, iskusni lekari u penziji, specijalista hirurgije, ginekologije, pedijatrije i interne medicine, dok su u saradnji Zdravstvenog centra, pribojske Bolnice i Opštine Priboj, angažovani mladi lekari, koji su izabrali Priboj za rad, a to su budući specijalisti ginekologije, interne medicine i medicinske biohemije

Blic preporučuje

– Uskoro se očekuju i sveže, mlade snage. Konkursom, koji se završava ovih dana, na posao biće primljena dva mlada lekara, a za koji mesec, sa specijalizacije nam se vraća troje lekara. U pitanju su specijalisti ginekologije, interne medicine i pedijatrije. Razgovori i dogovori evidentno daju rezultate, a to naznačava i bolje dane za pribojsko zdravstvo.Tako naši pacijenti više neće morati odlaziti u druge gradove ni zbog kardioloških problema, jer će, od druge polovine oktobra, bar jednom nedeljno, u Priboj dolaziti kardiolog, kaže dr Vladan Ćirković, zamenik direktora bolnice Priboj.

Foto: Rina / Rina

Korak po korak se poboljšava stanje u oblasti hirurgije i ginekologije. Angažovanjem iskusnog hirurga i ginekologa, ovde se već obavljaju i porođaji ali i najzahtevnije operacije, mada se, po rečima dr Ćirkovića, čine napori da se lekarski kadar, na ova dva odeljenja, u perspektivi i dugoročno reši.

Novi kadrovi, nova uređaji i oprema, nova vozila, u perspektivi će se rekonstruisati postojeći i izgraditi novi poslovni prostor Bolnice i Doma zdravlja, za koju nedelju biće gotova i savremena putna komunikacija do pribojskih zdravstvenih ustanova, samo potvrđuju da građani Priboja u svom gradu imaju sve kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a imaju i najbolju medicinsku sestru sekundarne zdravstvene zaštite u Srbiji, pa zato i nema razloga, da više, za usluge koje imaju u svom gradu, odlaze u neke druge sredine.

(Izvor: Rina)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com